(P) Grupul de Actiune Locala Asociatia Transilvana Brasov Nord

gal-atbn.png

gal-atbnAsociatia Transilvana Brasov Nord (ATBN) este o asociatie neguvernamentala care a fost autorizata ca Grup de Actiune Locala (GAL) de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) in anul 2011.

In prezent, Grupul de Actiune Locala Asociatia Transilvana Brasov se afla la sfarsitul perioadei de implementare a Planului de Dezvoltare Locala aprobat in urma cu 4 ani, strategia in baza careia au fost alocate aproximativ 2,3 milioane de euro pentru dezvoltarea teritoriului deservit – comunele Apata, Augustin, Bunesti, Cata, Hoghiz, Homorod, Jibert, Maierus, Ormenis, Racos, Ticus, Ungra si orasul Rupea. Rezultatele actiunilor de promovare a oportunitatilor de finantare disponibile, derulate de echipa de implementare a GAL, s-au concretizat in 26 de proiecte implementate.

Beneficiari publici si privati din teritoriul GAL au semnat contracte de finantare cu o valoare totala nerambursabila de 2.164.491 de milioane de euro. GAL ATBN a sprijinit investitii in agricultura, turism, mici afaceri neagricole sau in servicii publice.

Pastrarea traditiilor locale reprezinta o prioritate pentru GAL Asociatia Transilvana Brasov Nord, motiv pentru care s-a acordat finantare pentru achizitia instrumentelor muzicale si a uniformelor de fanfara la caminul cultural din Maierus sprijinind, astfel, continuarea activitatii de peste 100 de ani a fanfarei din comuna.

Serviciile medical veterinare sunt o necesitate pentru populatia teritoriului care se bazeaza ca tip de activitate principala pe cresterea animalelor. De aceea, a fost sustinuta initiativa unui medic veterinar din Hoghiz de a achizitiona o ambulanta veterinara si a serie de dotari de specialitate aferente acesteia, astfel incat fermierii din zona sa nu mai fie obligati sa se deplaseze pe distante mari pentru a beneficia de astfel de servicii.

Un tanar topometrist a venit in intampinarea unei alte nevoi a teritoriului, lipsa unei firme specializate in masuratori cadastrale. GAL ATBN a salutat aceasta initiativa si a sprijinit achizitia a doua echipamente specializate – o statie mecanica cu precizia unghiulara de 5 secunde si un sistem GNSS GPS.

Teritoriul atrage turisti prin frumusetea peisajelor sau unicitatea si diversitatea monumentelor de patrimoniu. Pentru a oferi conditii de calitate de cazare, prin GAL ATBN au fost finantate proiecte de dezvoltare a agroturismului, in special in comuna Bunesti.

Autoritatile publice locale au solicitat finantare pentru proiecte cu impact la nivelul comunelor. Astfel, in comuna Jibert s-au achizitionat 2 microbuze cu ajutorul carora se va asigura transportul public intre satele comunei. In comunele Bunesti, Homorod, Augustin, Ticus, Maierus, Jibert s-au achizitionat utilaje specializate pentru dotarea serviciilor publice de intretinere drumuri si spatii verzi.

Increzatori in capacitatea asociatiei si in comunitatea locala, membrii si echipa tehnica GAL ATBN au initiat demersurile pentru a beneficia de fonduri pentru functionare si pentru dezvoltarea comunitatii si in perioada de programare 2014-2020.

Grupul de Actiune Locala Asociatia Transilvana Brasov Nord

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contacta la:
[email protected]
www.galatbn.ro

Proiect finantat prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013, in cadrul Masurii 431.2 Functionarea Grupului de Actiune Locala, dobandirea de competente si animarea teritoriului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *