(P) Pasi juridici schimbare administrator firma

poza-2.jpg

Esti asociatul unei societati comerciale si vrei sa schimbi administratorul acesteia, dar nu stii cum? Reinvent Consulting iti ofera toate informatiile necesare pentru a inregistra aceasta mentiune la Registrul Comertului.

Potrivit Legii 31/ 1990, o firma poate fi administrata de una sau mai multe persoane fizice, asociati sau neasociati, numiti prin Actul Constitutiv sau de catre Adunarea Generala a Asociatilor (AGA). Aceeasi Adunare Generala va hotari si schimbarea/ revocarea administratorului.

Pentru inceput, ar trebui inteleasa diferenta dintre notiunile de schimbare si de revocare a unui administrator.

Daca in locul unei persoane ce exercita functia de administrator vrei sa numesti o alta persoana, atunci se va proceda la schimbarea administratorului.

In cazul in care vrei ca o persoana sa inceteze sa mai fie administratorul firmei tale, fara a numi o alta persoana in locul sau, atunci se va inregistra la Registrul Comertului mentiunea de revocare.

In ambele cazuri,  Actul Constitutiv al SRL-ului trebuie actualizat corespunzator si depus la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), impreuna cu documentatia aferenta.

In Actul Constitutiv se mentioneaza datele de identificare ale adminstratorilor,  puterile ce li s-au conferit, daca acestia urmeaza sa le exercite impreuna sau separat si durata mandatelor acestora. Un administrator poate avea un mandat pe o perioada determinata sau nedeterminata. Daca sunt mai multi administratori, acestia constituie un Consiliu de Administratie.

Care sunt obligatiile administratorului intr-o firma?

In conformitate cu legislatia in vigoare, o persoana care se ocupa de administrarea unui SRL are urmatoarele sarcini:
•    raspunde de tinerea evidentei financiar-contabile;
•    raspunde in fata AGA si a cenzorilor pentru bunul mers al societatii;
•    raspunde pentru daunele pricinuite societatii, prin nerespectarea atributiilor sale;
•    duce la indeplinire hotararile Adunarii Generale a Asociatilor;
•    semneaza actele, scrisorile si publicatiile emise de catre societate;
•    reprezinta, singur sau impreuna cu asociatii, societatea in relatiile cu autoritatile, cu partenerii de afaceri, cu angajatii si cu terte parti cu care aceasta intra in contact;
•    convoaca AGA cel putin o data pe an sau de fiecare data cand este nevoie;
•    are drept de semnatura in relatia societatii cu bancile;
•    are dreptul sa opereze diverse mentiuni pe timpul existentei entitatii, cum ar fi sa modifice obiectul de activitate al societatii, sa majoreze sau sa reduca capitalul social, etc.

Chiar daca va fi inlocuit din functie, fostul administrator ramane raspunzator pentru activitatea efectuata in perioada in care s-a ocupat de administrarea firmei.

O persoana fizica poate fi administratorul mai multor societati comerciale doar in cazul in care nu exista vreun conflict de interese si cand Adunarea Generala a Asociatilor ii permite sa intreprinda sarcini multiple.

Acte necesare pentru schimbarea administratorului

Pentru inregistrarea mentiunii de schimbare/ revocare a unui administrator la Registrul Comertului, trebuie sa intocmesti un dosar care sa cuprinda urmatoarea documentatie:
– cererea de inregistrare;
– actul modificator al Actului Constitutiv, insemnand hotararea Adunarii Generale a Asociatilor, daca exista mai multi asociati,  Decizia Asociatului Unic, in cazul in are SRL-ul are un singur asociat sau Actul Aditional;
– Actul Constitutiv actualizat;
– declaratie pe propria raspundere a noului administrator, conform careia sa accepte numirea si din care sa rezulte ca indeplineste conditiile legale pentru detinerea acestor calitati, in original;
– actul de identitate al noului administrator sau al noului reprezentant al persoanei juridice care indeplineste aceasta calitate – in copie conforma cu originalul;
– specimenul de semnatura, in original, al administratorului;
– imputernicire speciala avocatiala sau delegatie pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale – in original;
– dovezile privind plata taxelor/ tarifelor legale.

Alege Reinvent Consulting pentru schimbarea/ revocarea administratorului firmei tale!

Pentru a evita aglomeratia de la ghiseele Oficiului National al Registrului Comertului si bataile de cap provocate de birocratia romaneasca, poti sa alegi unul dintre expertii Reinvent Consulting.

Oferta Reinvent pentru schimarea/ revocarea administratorului:
•    640 de lei, in Bucuresti si Ilfov (sunt incluse taxele la Registrul Comertului, onorariul nostru si TVA);
•    930 de lei, in celelalte judete (sunt incluse taxele la Registrul Comertului, onorariul nostru si TVA).
Termenul pentru realizarea unui astfel de demers este de 5-10 zile in Bucuresti si Ilfov, respectiv de 15-25 de zile pentru restul tarii.

In plus, consultantii nostri iti pot inregistra mentiunea de numire a administratorului firmei tale:
•    680 de lei, in Bucuresti si Ilfov (sunt incluse taxele la Registrul Comertului, onorariul nostru si TVA);
•    930 de lei, in alte judete ale tarii (sunt incluse taxele la Registrul Comertului, onorariul nostru si TVA).
Un astfel de demers va fi realizat intr-un termen de 5-10 zile in Bucuresti si Ilfov, respectiv de 15-25 de zile pentru restul tarii.

50% reducere pentru cel putin 2 mentiuni inregistrate in acelasi dosar! (reducerea se aplica la onorariul pentru mentiunea cea mai ieftina)

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu informatiile juridice si fiscale necesare!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT.

Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60 sau pe adresa de e- mail [email protected] Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

Website: www.reinventconsulting.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.