(P) Pregatirea mediului de afaceri romanesc pentru procesul inovarii integrale prin Strategia Dunarii

dunare1.jpg

dunareConform Raportului oficial „Starea Regiunii Dunarii”, elaborat dupa 5 ani de la declansarea aplicarii Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD), relansarea afacerilor si investitiilor de succes depind in cea mai mare masura de introducerea in practica a unui concept profund si coerent, de „Inovare Integrala”, care sa dinamizeze mentalitatile, practicile si ritmul concret de implementare al proiectelor. Intrucat comunitatile locale si universitatile din Romania au reusit sa constientizeze doar intr-o mica masura importanta racordarii la acest nou trend, am decis sa plasam cea de-a sasea editie a Forumului Inovarii Dunare-Marea Neagra sub semnul acestui imperativ: „Necesitatea si Oportunitatea Inovarii Integrale in Bazinul Dunare-Marea Neagra”, la sediul Senatului Romaniei – Palatul Parlamentului, 14 aprilie 2016.

La acest eveniment, a confirmat deja participarea noul Coordonator pentru Cooperare si Consolidare Institutionala SUERD, Dl Rudolf SCHICKER, fost membru al Adunarii Parlamentare a Landului Viena, precum si Presedintele Institutului International pentru Inovare Integrala din Landul Baden Wurttemberg, profesorul de origine romana Dl George TEODORESCU, initiatorul si coordonatorul DAC – Danubius Academic Consortium, in care sunt afiliate universitati si centre de cercetare din sase state membre SUERD, inclusiv CLDR Romania, membra in Consiliul Director.

Miza organizarii Forumului este de a promova si a demonstra avantajele cooperarii transnationale la nivelul Regiunii Dunarii, sub egida SUERD, coaguland mecanismele si metodele cele mai avansate prin crearea „comunitatilor de practici”, internationalizarea clusterelor, renasterea industriala a ramurilor cele mai promitatoare si constituirea unui hub al inovarii integrale la nivelul protagonistilor din sectorul public si privat al Dunarii de Jos si a Litoralului Marii Negre. Invitatii si speakerii vor prezenta diversele noi posibilitati de cooperare intre principalii actori ai procesului de inovare si ai Strategiei Dunarii. Pornind de la DAC, vor fi evocate rezultatele obtinute pana acum pentru regandirea procesului educational in spiritul inovarii integrale in regiune. Vor fi puse bazele unei mai stranse cooperari pe baza impartasirii cunoasterii si a creerii unei comunitati de practici online a stakeholderilor Dunarii de Jos, cu o concentrare pe beneficiarii din Romania, Bulgaria si Serbia.

Consortiul Organizatoric este format din: Asociatia  „Comunitatile Locale Riverane Dunarii” (CLDR), Danubius Academic Consortium (DAC), Academia Romana – Centrul de Biodiversitate, Catedra Internationala Onorifica „Jean Bart” (CIO-SUERD). Parteneri Media Asociati: Agentia Nationala de Presa AGERPRES, TVH, Opinia Nationala. Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, SmartFinancial.ro, BrandInfo.ro, PRwave.ro, ComunicateMedia.ro, Tribuna Economica, ”Buletin Dunarean”.

Intrucat Forumul se desfasoara in ajunul Dialogului Financiar Dunarean, conferinta europeana organizata la Bratislava in cursul Presedintiei SUERD a Slovaciei, companiile si alte organizatii interesate in formarea de consortii si participarea la proiecte de investitii majore, in special in cadrul Fondului European pentru Investitii Strategice, sunt invitate sa participe cu materiale de prezentare si promovare a proiectelor lor atat in cadrul standurilor din holul central, cat si prin prezentari an cadrul lucrarilor. Este necesar ca solicitarile sa fie transmise pe scurt in scris catre Secretariatul Consortiului Organizatoric, iar cei preselectati vor fi ulterior contactati pentru detaliile tehnice necesare.   

In program este inclusa, in ziua de vineri, 15 aprilie 2016 si o serie itineranta de sesiuni de networking si vizite de documentare la universitati si institute de cercetare. Pentru informatii suplimentare, cei interesati pot consulta siteul www.cldr.ro.

Sursa: Eurolink

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *