(P) Proiectul „YES for Entrepreneurial Youth NGOs, YES for Millennials Changers”

erasmus-.png

erasmus+Proiectul „YES for Entrepreneurial Youth NGOs, YES for Millennials Changers” este un proiect transnational, implementat in parteneriat, de catre 3 organizatii: Asociatia Consultantilor si Expertilor in Economie Sociala (Romania), bbw gGmbH (Germania) si Centro Superior de Formacion EUROPA SUR (Spania). Proiectul a inceput la data de 01.09.2015 si are o durata de 14 luni. El este derulat cu suport financiar din partea Uniunii Europene, prin intermediul Programului Erasmus+, Parteneriate Strategice pentru Tineret.

Scopul acestui proiect este acela de a stimula schimbul de bune practici si experiente relevante, pentru dezvoltarea unor contexte de invatare moderne, bazate pe actiune, destinate profesionistilor/lucratorilor de tineret din organizatiile neguvernamentale de tineret si /sau din organizatiile neguvernamentale, care au programe pentru tineri. Invatarea este focalizata pe antreprenoriat social/afaceri sociale, astfel incat aceste organizatii sa obtina sustenabilitate pe termen lung.

Proiectul are 3 obiective specifice:

  • O1 – Stimularea dezvoltarii profesionale a 30 de experti ai organizatiilor de tineret din Romania, Spania si Germania, prin ateliere de lucru practice si prin module de invatare e-learning.
  • O2 – Dezvoltarea unui mod proactiv si inovativ de invatare si implicare a tinerilor voluntari intr-o organizatie neguvernametala „antreprenoriala”, denumit LIVE Laboratory; elaborarea unei metodologii de lucru pentru acest Lab.
  • O3 – Intarirea cooperarii dintre organizatiile de tineret si autoritatile publice, prin intermediul unei retele transnationale, capabile sa stimuleze initiativele de antreprenoriat social.

Activitatile proiectului sunt diverse:

  • se vor organiza ateliere de lucru cu tema – „Este organizatia voastra pregatita pentru antreprenoriat social? Poate deveni o organizatie antreprenoriala?„;
  • se va forma un grup online colaborativ impreuna cu toti expertii/lucratorii de tineret implicati in proiect;
  • se va realiza un portofoliu online, care contine 8 module e-learning;
  • se va elabora metodologia LIVE Laboratory;
  • se va crea o retea transnationala cu cel putin 25 de actori „institutionali”, din cele 3 tari, precum si din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *