(P) Romania Green Building Council (RoGBC) lanseaza la Iasi o noua filiala locala, RoGBC Moldova

RoGBC-Moldova.jpg

RoGBC MoldovaLansarea filialei Romania Green Building Council (RoGBC) va avea loc marti, 27 ianuarie 2015 la Centrul de Afaceri IDEO din Iasi.

Aceasta noua filiala locala, RoGBC Moldova, va beneficia de infrastructura si activitatile extinse la nivel national ale organizatiei, va oferi platforma de training Green Building Professional, va organiza evenimente pe plan local, concentrandu-se pe beneficiile ce pot fi aduse partilor interesate din regiune.

Agenda evenimentului este urmatoarea:

  • 16:00 Inregistrarea
  • 16:15 Conferinta de presa

Activitatile Romania Green Building Council
Lansarea Filialei Romania Green Building Council Moldova

  • 16:45 Progresul cladirilor verzi in Romania

Piata cladirilor verzi in Romania; tendintele de astazi
Instrumente de promovare ale cladirilor verzi: reducerea taxelor pentru cladirile verzi
RoGBC Green Homes certification & related Green Mortgage product
Scurt tur al unora dintre cele mai verzi proiecte din Romania

  • 17:30 – Cocktail/ Receptie networking

Mai multe detalii acest eveniment gasiti pe http://www.rogbc.org/ro/evenimente/eventdetail/854/-/lansarea-filialei-rogbc-moldova

RoGBC Moldova - logoRoGBC a lansat recent un program de certificare pentru sectorul rezidential „Green Homes by Romania Green Building Council„. Proiectul EZARENI din comuna Miroslava de langa Iasi, realizat de dezvoltatorul American Eco Homes este primul proiect din Moldova pre-certificat de RoGBC prin acest program si care va beneficia de creditul ipotecar preferential Green Mortgage. Proiectul utilizeaza materiale inovative pentru o performanta energetica ridicata, rezistenta seismica si o calitate superioara, la preturi accesibile.

Proiectul foloseste de asemenea elemente de design solar pasiv, ventilatie naturala, lemn certificat FSC, vopseluri si adezivi cu continut scazut de compusi organici volatili, sisteme sanitare care eficientizeaza consumul de apa, proiectul acordand atentie totodata prezervarii peisajului.

RoGBC recunoaste importanta implicarii unor companii cu domenii variate de activitate precum dezvoltatori imobiliari, investitori, producatori de materiale de constructii, furnizori de servicii de management pentru cladiri, de expertiza si tehnologii, de servicii profesionale (financiare, de arhitectura, inginerie, consultanta, avocatura, etc.), dar si institutii de invatamant si cercetare, organizatii non-guvernamentale si agentii guvernamentale.

RoGBC incurajeaza un cadru legislativ favorabil constructiilor sustenabile. Reducerea impozitului pe cladirile verzi este o initiativa sustinuta de organizatie in vederea sprijinirii administratiei locale in procesul de atragere a investitiilor in acest sector, crearii de locuri de munca verzi si a unui mediu construit de calitate superioara, recompensand cladirile verzi certificate la standarde ridicate care implementeaza in prezent cerintele directivelor europene pentru 2020.

RoGBC conduce numeroase proiecte demonstrative prin care doreste sa demonstreze faptul ca se pot obtine in prezent cladiri cu Consum Net Zero de Energie care pot sa atinga cel mai inalt nivel de performanta al cladirilor verzi. In curand RoGBC va finaliza un proiect demonstrativ in Moldova, in comuna Cacica din judetul Suceava. Proiectul Ecobiblioteca respecta cerintele celui mai restrictiv standard din lume pentru cladirile sustenabile.

Romania Green Building Council este o organizatie romaneasca non-profit, apolitica, care se ocupa cu promovarea constructiilor sustenabile. Organizatia este guvernata de catre un Consiliu Director ales de membrii organizatiei. RoGBC a fost primul membru World Green Building Council (www.WorldGBC.org) din Estul Europei si a fost structurata dupa modelul altor Consilii pentru Cladiri Verzi de succes (printre care cele din SUA, Marea Britanie si Germania), insa este adaptata cerintelor pietei din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *