(P) Sa-l ajutam pe Matei, baietelul de doar 6 luni care nu aude

matei-poveste.jpg

matei-povesteMatei Teodor s-a nascut dintr-o frumoasa poveste de iubire a tinerilor casatoriti, Ana si Florin, insa, la doar o zi de la nastere, medicii le-au transmit o veste proasta: copilul nu aude, sufera de hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala profunda. In prezent, micutul are 6 luni si are nevoie de 24.000 de Euro pentru implantul cohlear, care-l va ajuta sa auda si sa vorbeasca.

Verdictul doctorilor a fost cu greu acceptat de parinti, iar mama a intrat intr-o depresie profunda. Ajutata de psiholog si psihiatru, tanara mama a realizat ca trebuie sa lupte pentru fiul ei, mai ales cand a aflat ca exista o sansa ca Matei sa auda, iar operatia poate fi facuta in Romania.

In acest sens, Asociatia “Salveaza o inima” a lansat campania umanitara “Matei vrea sa auda!”, iar romanii il pot ajuta prin trimiterea unui simplu SMS cu textul “Matei”, la numarul de telefon 8832 sau pe platforma de donati online a Asociatiei „Salveaza o inima”:

https://salveazaoinima.ro/campaigns/matei-teodor/

Potrivit audiologului Anca Modan, implantul cohlear este un dispozitiv electronic care transforma stimulul sonor in impulsuri nervoase. Operatia de implantare presupune introducerea unor electrozi direct in receptorul nervos din urechea interna (denumit cohlee) si atasarea unui computer miniatural la suprafata cutiei craniene, in zona urechii, sub piele. Succesul implantarii depinde de varsta la care se realizeaza operatia, de gradul de surditate, de performanta implantului si de terapie. Auzul poate fi recuperat pana la un grad destul de ridicat, insa esentiala este invatarea, deslusirea sunetelor si vorbirea, care presupun un efort intens, continuu ce poate dura, in functie de caz, si cativa ani de zile.

*Numarul de SMS 8832 este valabil in perioada 01 septembrie –- 30 septembrie 2015. Suma alocata cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donatiile de pe abonament. In retelele Telekom si Orange, pentru cartelele preplatite, TVA-ul a fost retinut la achizitionarea creditului. Pentru donatiile de pe cartele preplatite, in reteaua Vodafone, utilizatorii nu platesc TVA. Numar este oferit gratuit cu sprijinul Asociatiei “Salveaza o inima”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *