(P) Un nou program de master pe piata educationala din Romania!

MP-logo.png

MP logoDe peste un deceniu, exista o veritabila moda a proiectelor, aparuta si dezvoltata odata cu dezvoltarea firmelor din industria IT&C si de politicile europene de finantare prin proiecte. O moda, de obicei, vine si trece – nu este insa cazul si in aceasta situatie.

Trebuie sa recunoastem: proiectele sunt aici si vor continua sa ramana in viata organizatiilor – pentru ca si-au dovedit eficienta si nu exista organizatie in care sa nu se implementeze proiecte!

Si totusi, administrarea corecta a proiectelor, in context global, poate fi dificila. Ca raspuns la asemenea situatii, marile firme au dezvoltat, deja, de mai multi ani, o noua functie: manager de program, adica persoana responsabila cu managementul coordonat al unui grup de proiecte, astfel fiind atinse obiectivele strategice ale organizatiei.

Cum te formezi ca manager de program? De obicei, prin educatie formala in domeniul managementului, al managementului de proiect si, apoi, prin experienta. incepand insa cu anul 2015, managementul de program este calificare recunoscuta si predata pentru prima oara in Romania intr-un masterat dedicat, la SNSPA.

Noul program de masterat este rezultatul direct al activitatilor derulate in cadrul proiectului POSDRU/156/1.2/G/140627Educatie universitara competitiva in domeniul managementului de program” derulat de SNSPA impreuna cu European Project Consulting (edu.eupc.ro, www.eupc.ro) si Roland Gareis Consulting – Austria (www.rolandgareis.com), avand un plan de invatamant practic, cu materii adaptate nevoilor marilor companii sau autoritatilor publice.

Pentru a face cunoscute obiectivele si oportunitatile oferite de proiectul „Educatie universitara competitiva in domeniul managementului de program„, in perioada de 27-28 octombrie 2015, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative organizeaza evenimentul „Zilele Portilor Deschise”, eveniment ce va debuta cu o conferinta sustinuta de speakeri internationali si practicieni, in prezenta a peste 200 de studenti si profesori.

In data de 28 octombrie 2015, 45 de studenti vor putea participa la 3 workshop-uri sustinute de echipa de formatori din cadrul proiectului, subiectele abordate fiind legate de aplicatii practice in planificarea programelor, gestionarea potentialului uman in programe si cum sa elaboram o lucrare de master de succes.

O data cu finalizarea proiectului, in data de 4 noiembrie 2015, SNSPA, impreuna cu partenerii sai, va organiza Conferinta de incheiere a proiectului, scopul acesteia fiind de a analiza gradul de atingere a obiectivelor propuse prin proiect si directiile de dezvoltare viitoare.

Mai multe detalii pe www.facultateademanagement.ro/courses/programs-and-investments-management si www.managementul-programelor.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *