Pana pe 9 noiembrie se pot depune cereri de plata aferente anului 2012, in cadrul Schemei de ajutor acordat producatorilor de lapte si de carne de vita din zonele defavorizate

milk.jpg

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca, in conformitate cu HG nr. 1029/2012 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 796/2012, a doua perioada de depunere a cererilor de plata aferente anului 2012, in cadrul „Schemei de ajutor specific acordat producatorilor de lapte si de carne de vita din zonele defavorizate„, finantata din Fondul European de Garantare Agricola, se incheie in data de 09 noiembrie.

De acest sprijin comunitar pot beneficia crescatori de vaci de lapte si/sau de bivolite de lapte si/sau de taurine din rase de carne si/sau metișii acestora ,”persoane fizice, persoane juridice si/sau persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale„.

Solicitantii trebuie sa depuna o cerere pe beneficiar pentru toate exploatatiile detinute (cu cod de la ANSVSA), la centrul judetean APIA pe a carui raza teritoriala se afla exploatatia cu cel mai mare numar de animale.

Nerespectarea conditiilor de eligibilitate mai sus mentionate poate atrage, dupa caz, reducerea / excluderea de la plata ajutorului specific, respectiv penalitati / sanctiuni multianuale.

APIA pune la dispozitia beneficiarilor cereri pretiparite cu efectivul de animale detinut in exploatatie/ii si cu incadrarea pentru fiecare categorie, efectiv inscris in RNE.

Valoarea ajutorului financiar specific se calculeaza anual, in lei, la cursul euro-leu stabilit de Banca Centrala Europeana, la ultima cotatie a lunii septembrie, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, respectiv 4,5383 lei, pentru un plafon maxim de 30.000.000 euro.

Cuantumul ajutorului specific se calculeaza de catre APIA, dupa finalizarea verificarilor, prin raportarea plafonului maxim la efectivul de capete eligibile din toate categoriile.

Sursa: APIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *