Pasajul rutier subteran Oituz-Stefan Guse din Bacau – premiera nationala, realizata prin REGIO

euro11.jpg

Pentru reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene si a strazilor urbane din Regiunea Nord-Est, a fost disponibila prin Programul Operational Regional (Regio), o alocare financiara de 140 milioane Euro.

Municipiul Bacau a finalizat saptamana trecuta, dupa 28 de luni de implementare, o ampla investitie ce vizeaza realizarea pasajului rutier subteran Oituz-Stefan Guse, care va permite legatura rutiera directa a traficului de pe strada Stefan Guse cu centrul municipiului Bacau – strada Garii.

La finalul unei investitii totale de aproximativ 30,7 milioane lei, lucrarea rezultata, cu  o lungime de 300 de metri, din care 86,70 m reprezinta pasajul rutier subteran propriu-zis,  este o premiera in tara, atat prin tehnologia utilizata, cat si prin faptul ca au fost subtraversate 14 linii de cale ferata, fara ca circulatia feroviara sa fie intrerupta. Tunelul prin care se va circula a fost realizat din 2.000 de metri cubi de beton. In fata sa a fost atasat un cutit, care a sapat in pamant, iar tunelul a inaintat prin impingere hidraulica.

Pe langa pasajul propriu-zis, lucrarea a cuprins si realizarea bretelelor, pasarela, asfaltarea a 22 de strazi din jurul pasajului, insumand peste 20 de kilometri de asfalt, alimentari cu apa, canalizare si iluminat public. Principalele avantaje ale pasajului rutier subteran sunt scurtarea distantei dintre centrul orasului si cartierele CFR si Tache, fluidizarea traficului in oras, reducerea timpul petrecut in trafic, dar si a consumului de carburant.

Prin finalizarea acestui proiect, se asigura un acces mai rapid si sigur al participantilor la trafic catre Onesti, Targu Ocna, Slanic Moldova, Sfantu Gheorghe si Brasov.

Sursa: Inforegio Nord-Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.