Pe ce s-au cheltuit banii de la UE

bani6.jpg

Training-uri de 4 milioane de euro, analize privind adancimea Dunarii, programe de sprijinire a femeilor discriminate sau redactarea unei strategii guvernamentale pentru sustinerea mediului de business – acestea sunt cateva dintre cele mai mari proiecte pe bani europeni finalizate in primii 5 ani de luat bani europeni.

Datele oficiale ca arata ca Transporturile si Mediul, ministerele ce ar trebui sa faca auto­strazi, drumuri nationale, sisteme de canalizare sau gropi de gunoi nu au reusit in cinci ani de luat bani europeni sa termine niciun pro­iect cu impact concret in teren. Trans­por­tu­rile au terminat doua proiecte, unul pen­tru masurarea adancimii apelor Dunarii, respectiv un altul pentru pro­tectia ecologica in cazul lu­crarilor de infrastructura. Similar, la Me­diu niciunul din cele mai mari cinci proiecte finalizate nu in­clude o groapa de gunoi sau un sistem de canalizare.

Mai multe detalii: www.zf.ro

One thought on “Pe ce s-au cheltuit banii de la UE”

 1. Balici Mihai spune:

  Trebuie o analiza corecta, cat am platit aceasta integrare in UE pana acum si cat am primit si veti vedea ca veti face infarct.

  In perioada 2007-2013 Romaniei i se aloca cca 25 de miliarde de euro de la UE , insa toata lumea uita ca in aceeasi perioada Romania cheltuie cu UE cca 35 de miliarde de euro (cum cheltuie va spun acum: 2 miliarde de euro dam anual la bugetul UE si NATO, cheltuim anual peste un miliard de euro cu sute de mii de angajati in structurile asa zise de gestionare fonduri care au salarii maricele 2-3-4 mii de euro/luna, sute de mii de consultanti, manageri de proiecte, imprumuturile la banci pe care le face ex primaria ca sa faca proiectul si apoi sa i se ramburseze, daca?? Daca vin in control si vad licitatiile trucate, adio rambursare etc etc).

  Mai mult din cei 25 miliarde de euro virtuale ,se aloca in mod real la un program POSDRU de consiliere, intrunire, workshopuri, conferinte, perfectionari, calificari, nimic masurabil, nimic verificabil, nimic care sa aduca plus valoare sau locuri de munca (faceti si alta cruce-la cursuri de calificare de ex dulgheri se prevede 200 lei/ora si atunci veti vedea cum acesti asa zisi pompos formatori iau pe luna cate 200-500 de milioane lei vechi pe luna, in timp ce un profesor de liceu cu grade, cu studii aprofundate etc. cu 25 de ani vechime Dl Basescu i-a taiat din cei 1500 de lei/ luna inca 25%.

  Deci Romania trebuie sa iasa urgent din aceasta mafiota structura asa zisa UE, NATO, care ne-a adus in sapa de lemn ,ne-a exportat coruptia generalizata si cred ca trebuie sa ne indreptam spre Rusia d-lui Putin.

  Cu URSS eram tara industrial agrara, tinerii aveau loc de munca, primeau apartamente gratuit, militarii nu plecau prin Irak ci la santierele patriei, acum cu UE, NATO ne-am pricopsit cu o tara falimentara, fara industrie, fara petrol, fara gaze, cu un milion de someri, cu o datorie externa de peste 100 de miliarde de euro ce creste anual cu 20-25 de miliarde de euro.

  Trebuie urgent un referendum pentru a stabili ori cu NATO, UE faliment ori cu CSI sperante de revenire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.