Peste 170 de milioane de euro pentru prima faza a proiectului Liniei 5 de metrou

Metrou.jpg

Comisia Europeana a aprobat modificarea proiectului major „Linia 5 de metrou, sectiunea Raul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomitei”. Decizia vizeaza esalonarea proiectului in doua faze, prima fiind inclusa in perioada de programare 2007-2013, iar cea de-a doua urmand sa fie finantata in perioada de programare 2014-2020.      

Ca urmare a deciziei Comisiei Europene, prima faza a proiectului are o valoare eligibila de aproape 200 de milioane de euro, din care aproximativ 170 de milioane reprezinta cofinantarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regionala. Valoarea totala a proiectului este de peste 480 de milioane de euro.        

Comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu a declarat: „Constructia Liniei 5 de metrou este un proiect de mare importanta pentru locuitorii Bucurestiului deoarece va reduce timpul de calatorie intre cartierul Drumul Taberei si zona Eroilor cu aproape 20 de minute. Se estimeaza ca mai mult de jumatate dintre cei 335 de mii de locuitori din Drumul Taberei si zonele adiacente vor folosi viitoarea linie de metrou. Totodata, se asteapta ca aceasta linie sa duca la descongestionarea traficului rutier in zona de vest a capitalei.”   

Linia 5 de metrou va avea o lungime totala de 6,7 km, 10 statii si un depou situat la statia Valea Ialomitei. Data estimata pentru finalizarea intregului proiect este 31 decembrie 2017. Proiectul major face parte din Programul Operational ,,Transport”, Axa prioritara 2 „Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in scopul dezvoltarii unui sistem de transport durabil”.    

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *