Peste 20 de perchezitii la Fondul de Garantare a Creditelor. Procurorii spun ca unii functionari cereau bani pentru rezolvarea dosarelor pentru Prima Casa

jpg.jpg

Politistii efectueaza, joi, peste 20 de perchezitii intr-un dosar al procurorilor de la Parchetul General, ce vizeaza infractiuni de coruptie la o institutie publica. Perchezitiile au loc la Fondul de Garantare a Creditelor si la birourile si domiciile unor angajati, potrivit unor surse judiciare.

FNGCIMM precizeaza ca este vorba de o investigatie „complexa”, fiind vizate infractiuni de coruptie ce ar fi fost savârsite timp de mai multi ani. ”Ancheta este in momentul de fata in plina desfasurare. Avand in vedere limitele de comunicare publica pe aceasta tema, impuse de specificul actiunii, dorim sa-i asiguram pe clientii si partenerii FNGCIMM ca obiectivele strategice, proiectele si programele aflate in derulare se vor desfasura conform graficelor stabilite. Conducerea a luat toate masurile necesare astfel incât investigatia in derulare sa-si urmeze cursul, fara sa afecteze activitatea curenta si viitoare a institutiei noastre”, se spune intr-un comunicat al Fondului.

Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din IGPR efectueaza 23 de perchezitii domiciliare in Bucuresti si judetul Ilfov, intr-un dosar al PiCCJ, la o institutie de interes public, la birourile si domiciliile mai multor angajati, cercetati sub aspectul savârsirii unor infractiuni de coruptie, se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile au loc la Fondul National de Garantare a Creditelor – Prima casa.

„Din materialul probator administrat pâna in prezent s-a stabilit faptul ca persoanele cercetate obisnuiesc sa conditioneze urgentarea indeplinirii actelor ce intra in indatoririlor lor de serviciu de primirea unor sume de bani. in concret, cei in cauza conditioneaza solutionarea cererilor petentilor, beneficiari ai unor programe sociale ce implica garantii din partea statului român, de primirea unor foloase patrimoniale necuvenite in mod direct sau prin intermediul unor apropiati, fiind creat astfel un mecanism intre functionarii institutiei din diverse compartimente, având ca scop obtinerea de beneficii personale. in acest mod nu se respecta ordinea inregistrarii cererilor, nu sunt acordate sanse egale si este incalcat accesul liber al beneficiarilor de buna credinta, câstigatori fiind doar cei ce se incadreaza in ,,prioritatile” angajatilor, in schimbul sumelor de bani date ca recompensa”, au precizat reprezentantii Parchetului General, printr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, vor fi puse in aplicare opt mandate de aducere pe numele suspectilor, urmând a fi audiati si aproximativ 60 de martori.

„Concomitent, cu sprijinul specialistilor din cadrul A.N.A.F. – Directia Generala Antifrauda Fiscala, vor fi efectuate controale fiscale si verificari de specialitate la o societate comerciala detinuta de una dintre angajatele cercetate si pentru stabilirea fluxurilor financiare aferente sumelor de bani obtinute ilegal de personale implicate in mecanismul infractional. Aceste actiuni vizeaza si un subofiter din cadrul unei unitati militare din Bucuresti, cercetarile fata de acesta fiind realizate distinct de catre procurori din cadrul Parchetului Militar de pe lânga Tribunalul Militar Bucuresti. (…) Pentru desfasurarea activitatilor de astazi, organele de urmarire penala au fost sprijinite de conducerea institutiei angajatoare, in vederea probarii activitatilor infractionale ale persoanelor cercetate”, a mai precizat Parchetul General.

Sursa: Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top