PMB: A inceput organizarea de santier la proiectul „Extinderea statiei de epurare a apelor uzate si constructia incineratorului de namol”

primaria-capitalei-1.jpg

Primaria Capitalei anunta ca pe data de 14 martie au inceput lucrarile de construire pentru organizarea de santier la proiectul „Extinderea statiei de epurare a apelor uzate si constructia incineratorului de namol”.

In cadrul acestui contract va fi posibila realizarea unei statii de epurare pentru intregul debit de ape uzate colectat in sistemul de canalizare al municipiului Bucuresti, ape uzate provenite atat de pe raza Capitalei, cat si din alte localitati invecinate din judetul Ilfov, precum si constructia unui incinerator de namol, a informat PMB.

„In primul an de mandat am reusit sa deblocam acest proiect vital pentru Capitala si sa semnam contractul de lucrari dupa ce acesta fusese contestat in instanta patru ani de zile. in acest moment facem pasi concreti pentru a putea demara efectiv lucrarile. Extinderea statiei de epurare de la Glina este o investitie unica, realizata cu fonduri europene, care se situeaza in topul investitiilor in infrastructura de mediu din Romania si din Europa”, afirma primarul general Gabriela Firea.

Localitatile care vor mai beneficia de acest proiect, in afara municipiului Bucuresti, sunt: Glina, Popesti-Leordeni, Jilava, Chiajna, Chitila, Mogosoaia, Voluntari, Dobroesti, Pantelimon, Cernica, Caldararu, Tanganu, precum si Aeroportul „Henri Coanda” din Otopeni.

Acesta este cel mai important contract din cadrul proiectului „Finalizarea statiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare si a canalului colector Dambovita (Caseta), in Municipiul Bucuresti – Etapa II”. El a fost semnat in data de 22 iunie 2017 intre Municipiul Bucuresti si Asocierea FCC Construccion, Aqualia Intech SA & SC Suez International SAS – lider de asociere FCC Construccion.

Ordinul de incepere a fost emis in data de 3 august 2017, iar durata de implementare a acestui contract este de 40 de luni (28 de luni proiectare si executie si 12 luni perioada de notificare a defectelor).

Valoarea totala a proiectului este de 1.738.198.440 lei, din care valoarea eligibila nerambursabila cofinantata din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020 este de 874.695.929 lei, iar valoarea contractului de proiectare si executie „Extinderea Statiei de Epurare a Apelor Uzate si constructia incineratorului de namol” este de 505.965.000 lei fara TVA.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top