logo_PM_daysAnul acesta se poarta culorile tari. Croielile sunt indraznete, materialele fine. De unde stiu? O data pe an, toti cei pasionati/interesati de moda isi indreapta privirile spre centre cunoscute – Milano, Paris etc. Vor sa afle care sunt noile tendinte in materie de moda. Revin oare costumatiile retro? Care sunt ultimele modele de pantofi? Cum ar trebui sa accesorizam?

Par intrebari superficiale pentru necunoscatori. Ba chiar, as putea spune, fara vreo finalitate sau insemnatate. Insa, pentru specialisti, informatiile obtinute in „Saptamana modei” sunt esentiale. Ii ajuta sa progreseze si sa fie eficienti.

Mai mult, domeniul in sine (moda) evolueaza. Conceptele prezentate pe scena sunt apoi transpuse in realitate, imbunatatindu-se simtitor. Corectiile nu intarzie sa apara, iar, dupa o perioada, vorbim deja de colectii impresionabile, care incanta orice ochi.

Practic, analizand putin, cred ca fiecare domeniu ar trebui sa aiba o „Saptamana” dedicata lui.

Este necesar un eveniment de amploare care sa concentreze energiile si sa ofere o avanpremiera a ceea ce va fi. In acest mod, specialistii fixeaza directiile importante, oferind azimuturi pentru practicieni.

Evenimentul in sine, la baza, nu necesita o structura speciala. Pentru a sti unde ne indreptam, trebuie sa avem imaginea corecta a prezentului. Prin urmare, o parte importanta este data de prezentarea varfurilor de lance existente. Ne intereseaza care este cea mai sau cel mai pe care o/il putem cumpara sau folosi in munca noastra de zi cu zi (instrument, echipament, metodologie, procedura etc.).

Ce urmeaza?
Aproape ca e de la sine inteles – de la as-is trecem la… to-be. Vrem sa vedem trendurile, sa avem o scurta incursiune in viitor. E fenomenal ultimul tip de smartphone de pe piata, dar ce vine la rand? Ma ajuta foarte mult procesele actuale din PMBOK, dar la ce ma astept pentru perioada urmatoare – nu cumva la altfel de abordari?

De fapt, aici am atins un punct important. Evenimentele de asemenea anvergura nu asigura doar expunere, mediatizare si informare. Ele ating si stimuleaza nevoia creatoare. Le asteptam cu sufletul la gura pentru a vedea ce exista dar ni le dorim mai ales pentru exercitiile de imaginatie pe care ni le provoaca. Suntem extrem de multumiti sa stim ca metodologia Agile aduce, in sfarsit, simplitatea atat de necesara in anumite proiecte. Dar daca am combina Agile si MP traditional? Se poate folosi Agile si in Managementul de Program? Managementul riscurilor (aflat deja la maturitate) capata noi valente atunci cand devenim agili?

Nu avem cum sa evitam aceste momente. Brosura unui astfel de eveniment pare a fi declansatorul perfect. Conexiunile se fac rapid, intelectul tresare. Asteptam inceputul conferintelor/expozeurilor, pentru a da frau liber imaginatiei. Pe toata perioada evenimentului, barierele intelectuale se ridica si lucruri aparent de domeniul SF-ului capata sens.

PMdays din acest an va invita la un astfel de exercitiu de imaginatie. Cu un format nou si invitati de renume, evenimentul nu va oferi nici un moment de respiro intelectual. Pe parcursul a doua zile vom trece de la Agile, la Risk Management, Business Creativity si Innovation, dar si Microsoft Project.

„Responsabili” cu incitarea spre dezbatere vor fi Fredrik Härén, Alexandre Cuva, Michel Thiry, Roland Gareis, Peter Taylor, Olivier Lazar si multi altii. Daca mai punem ca ingredient si Sarbatoarea de 10 ani (impliniti) ai PMI ROMANIA Chapter, avem toate premisele sa avem o „Saptamana” (de doar 2 zile) pentru Managementul de Proiect din Romania.

Suntem oare prea pretentiosi? Va fi PMdays 2012 referinta de care avem nevoie pentru perioada urmatoare? Toti ne dorim sa fie. Daca imi permiteti o comparatie, as vrea ca PMdays 2012 sa fie evenimentul hot couture pentru Managementul de Proiect din Romania.

Vom reusi sa-l aducem la o asemenea anvergura? Va asteptam sa verificam impreuna!

Catalin-Teodor Dogaru
Gazda PMdays 2012
www.PMdays.ro

Evenimentul se va desfasura in perioada 25 – 26 mai, prima zi fiind dedicata conferintei, iar cea de-a doua zi workshop-urilor avand ca teme: inovarea, program management, metodologia agile si Microsoft Project.

Va puteti inscrie separat la conferinta sau la unul din cele 4 workshop-uri sau puteti alege unul dintre pachetele speciale, care va asigura participarea atat la conferinta, cat si la workshop-ul ales de dumneavoastra.

In functie de optiunile de inscriere alese, se pot aplica urmatoarele discount-uri:

In cazul achizitionarii unui pachet (conferinta + workshop), la tariful initial, se aplica un discount de 10%.

Pretul afisat pe site (www.pmi.ro) contine acest discount.

In cazul inscrierii unui numar de 3-5 participanti, se aplica un discount de 5%, iar in cazul inscrierii unui numar de 5-10 participanti, se aplica un discount de 10%. Aceste discount-uri se vor aplica ulterior plasarii comenzii de pe site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top