PNDR: calendarul oficial al lansarii masurilor de finantare in 2017

agriculture.jpg

Ministerul Agriculturii a anuntat oficial calendarul principalelor masuri de finantare cu fonduri europene, in 2017, din Programul National de Dezvoltare Rurala. De asemenea, au fost anuntate si alocarile financiare ale submasurilor.

De exemplu, pentru submasura 4.1 – Exploatatii agricole, alocarile financiare din 2017 vor fi de 105 milioane de euro (sectorul vegetal) si 80 milioane de euro (sectorul zootehnic). Masura 4.1 urmeaza sa fie lansata in luna aprilie 2017, potrivit lui Floricel Maricel Dima, subsecretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Una dintre cele mai importante submasuri – 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri – va beneficia in 2017 de o alocare financiara de 170 de milioane de euro. Submasura urmeaza sa fie lansata in perioada martie-aprilie 2017, conform MADR.

De asemenea, in aceeasi perioada (martie-aprilie 2017) va fi lansata si submasura 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici, care va beneficia de o alocare in valoare de 100 de milioane de euro.

Pentru submasura 4.1a dedicata investitiilor in exploatatii pomicole, suma alocata in acest an este de 100 milioane de euro. Data de lansare a submasurii 4.1a este aprilie 2017.

O alta alocare substantiala va avea si submasura 4.2 – sprijin pentru investitii in procesarea/marketing-ul produselor agricole, fondurile europene disponibile pentru agricultori ridicandu-se la 100 milioane de euro. Lansarea acestei sesiuni va avea loc in perioada mai-iunie 2017, conform informatiilor oferite de Ministerul Agriculturii.

De asemenea, fermierii vor putea solicita in 2017 si fonduri europene in cadrul submasurii 4.2a – sprijin pentru investitii in procesarea/ marketing-ul produselor pomicole. Suma alocata este de 12 milioane de euro, submasura urmand sa fie lansata in perioada mai-iunie 2017.

In perioada iulie-august 2017 se va lansa si submasura 15.1 – Plati pentru angajamentele de silvo-mediu, care dispune de o alocare financiara de 117 milioane de euro.

In sectorul public, submasura 4.3 – investitii in dezvoltarea de drumuri agricole, forestiere si irigatii va fi lansata in martie 2017. De asemenea si submasura 7.2 – Investitii in modernizarea si dezvoltarea infrastructurii la scara mica va fi deschisa in aceasta luna. Aceasta submasura va beneficia de o alocare de 356 de milioane de euro.

Tot in luna martie va fi lansata si submasura 7.6 – Investitii in patrimoniul cultural, cu o alocare de 100 de milioane de euro, conform oficialilor MADR care au prezentat aceste date in cadrul unei conferinte de specialitate.

Sursa: Stiri Agricole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top