PNDR: S-au deschis liniile de finantare pentru productia si industria pomicola si pentru procesarea produselor agricole

euro_caramizi.jpg

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) anunta ca Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) primeste, cereri pentru finantarea proiectelor de investitii in cadrul submasurilor 4.1a – „Sprijin pentru investitii in exploatatii pomicole”, 4.2a – „Sprijin pentru investitii in procesarea /marketingul produselor din sectorul pomicol” si 4.2 – „Sprijin pentru investitii in procesarea /marketingul produselor din sectorul agricol” din PNDR 2014-2020.

Pentru toate aceste submasuri, sesiunea anuala continua de primire a proiectelor este deschisa pana pe 31 octombrie 2016, ora 16.00.

Solicitantii de fonduri europene pentru agricultura si dezvoltare rurala au in 2016 la dispozitie peste 172 milioane de euro prin finantarile lansate.

Modalitatea de depunere a proiectelor este cea on-line pe pagina oficiala a Agentiei www.afir.info pentru toate cele trei submasuri.

„Deschiderea acestor sesiuni vine sa completeze fondurile disponibile pentru investitiile in agricultura si dezvoltare rurala din 2016. In sesiunea din 2015, solicitarea de fonduri pentru cele trei Submasuri a depasit 95 milioane euro. Avand in vedere simplificarile procedurale implementate de AFIR care faciliteaza semnificativ implementarea Programului, sunt convins ca pe parcursul acestui an vom epuiza toate sumele alocate” a declarat Eugen POPESCU, directorul general AFIR.

Sursa: MADR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *