PNDR: Se prelungeste sesiunea deschisa pentru Masura 142 „Infiintarea grupurilor de producatori”

fermier-tele.jpg

fermierAvand in vedere numarul mare de dosare depuse pentru recunoastere ca grup de producatori, Autoritatea de Management pentru PNDR propune prelungirea perioadei de desfasurare a sesiunii continue de depunere si evaluare proiecte pentru Masura 142 pana la epuizarea fondurilor, dar nu mai tarziu de 30 iunie 2014.

In cursul anului 2008 a fost lansata Masura 142 – Infiintarea grupurilor de producatori , masura pentru care nu se aplica procedura de selectie.

Obiectivul general al acestei masuri este reprezentat de cresterea competitivitatii sectoarelor agricol si silvic, prin dezvoltarea relatiilor dintre producatori si sectoarele de procesare si comercializare, precum si de adaptarea productiei din punct de vedere calitativ si cantitativ la cerintele consumatorilor.

In cadrul acestei masuri se acorda sprijin public nerambursabil de 100%, de care pot beneficia grupurile de producatori recunoscute oficial incepand cu 1 ianuarie 2007 pana la 31 decembrie 2013, conform legislatiei in vigoare, urmarindu-se astfel, incurajarea producatorilor pentru asociere.

Pentru perioada de programare 2007-2013 alocarea financiara a Masurii 142 „Infiintarea grupurilor de producatori” este de 24.601.255 euro. In urma celor IX etape de evaluare de pana acum, s-au contractat un numar de 70 de proiecte cu o valoare de 12,7 milioane euro.

In conformitate cu Regulamentul 335/2013 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1974/2006 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1698/2005 al Consiliului privind sprijinul pentru dezvoltarea rurala acordat din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurala (FEADR) si a Proiectului Regulament de tranzitie ad-hoc, exista posibilitatea prelungirii sesiunii de depunere proiecte in cadrul masurii 142- Infiintarea grupurilor de producatori si dupa data de 31 decembrie 2013, pana la epuizarea fondurilor.

Sursa: MADR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *