POC: Ghidul Solicitantului pentru Actiunea 1.1.2 – „Dezvoltarea RoEduNet”

pndr-ghid-nereguli.jpg

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene – Autoritatea de Management pentru Programul Operational Competitivitate si Ministerul Cercetarii si Inovarii – Organismul Intermediar pentru Cercetare anunta lansarea spre consultare publica a Ghidului Solicitantului pentru Actiunea 1.1.2 – Dezvoltarea unor retele de centre CD, coordonate la nivel national si racordate la retele europene si internationale de profil si asigurarea accesului cercetatorilor la publicatii stiintifice si baze de date europene si internationale „Dezvoltarea RoEduNet” in perioada 23 noiembrie – 8 decembrie 2017.

Status: Lansat
Depunere: 8 decembrie 2017, ora 17:00
Buget: 27.152.000 lei

Obiectivele proiectului

1. Extinderea si diversificarea conectivitatii internationale a retelei RoEduNet.

Reteaua RoEduNet este conectata international cu reteaua GEANT (prin proiectul European GEANT) pentru trafic de date academic si de cercetare. Extinderea retelei prin realizarea unei conexiuni proprii directe intr-un nod international de schimb de trafic “exchange”, din spatiul european, va asigura imbunatatirea si diversificarea
conectivitatii prin interconectarea directa cu alte retele pentru cercetare si educatie, dar si cu furnizori internationali de continut.

2. Cresterea capacitatii de conectare a centrelor de cercetare la nivel national.

Se va avea in vedere asigurarea conectarii folosind tehnologii moderne, care sa permita cresterea in viitor a capacitatii canalelor de date pentru de cercetare din Romania. in acest scop, se vor utiliza tehnologii de multiplexare a canalelor de comunicatii pe fibra optica (DWDM – Dense Wavelength Division Multiplexing) compatibile cu reteaua nationala a RoEduNet pentru a asigura agregarea traficului si dirijarea acestuia in acord cu cerintele institutiilor implicate in proiectele de cercetare nationale si internationale. in acest sens se au in vedere centrele GRID din Romania si proiectele mari de cercetare ca de exemplu: DANUBIUS si ELI-NP.

3. Asigurarea la nivelul nodurilor judetene, a caror trafic este semnificativ sau a caror trafic trebuie prioritizat in anumite circumstante (videoconferinte, examinari nationale etc.) a liniilor de comunicatii si a echipamentelor care sa asigure capacitatile de trafic si caracteristicile de trafic necesare.

Descrierea tipului de proiect

Romania este reprezentata prin Agentia de Administrare a Retelei Nationale de Informatica pentru Educatie si Cercetare (RoEduNet) in consortiul retelelor nationale pentru cercetare si educatie din Europa din anul 2000. Aceasta infrastructura asigura interconectarea retelelor nationale la nivel european, realizarea de conexiuni cu mediul academic si de cercetare din America de Nord, America de Sud, Asia – Pacific si, de asemenea, conexiuni cu furnizorii cei mai importanti de servicii Internet.

RoEduNet reprezinta reteaua nationala pentru educatie si cercetare la nivelul Romaniei. in fiecare tara exista cate un „EduNet”. Reteaua care conecteaza toate „EduNet-urile” la nivel european se numeste GEANT. Deci reteaua GEANT reprezinta reteaua pentru educatie si cercetare la nivel european.

Activitati eligibile

  • Achizitia de echipamente IT, echipamente pentru comunicatii si echipamente conexe
  • Achizitia de aplicatii informatice si licente pentru software specific functionarii RoEduNet
  • Realizarea de aplicatii informatice necesare pentru administrarea si functionarea centrelor de resurse (altele decat cele achizitionate pe proiect)
  • Lucrari exceptate de la autorizare (daca este cazul)
  • Management de proiect

Solicitanti eligibili

Agentia de Administrare a Retelei Nationale de Informatica pentru Educatie si Cercetare, denumita in continuare Agentia, este institutia solicitanta unica, ca organism public care asigura administrarea, operarea si dezvoltarea RoEduNet si a conexiunilor internationale ale acesteia, in scopul interconectarii retelelor de comunicatii ale unitatilor si institutiilor conectate la Retea (conform prevederilor H.G.nr. 1609/2008 privind infiintarea Agentiei de Administrare a Retelei Nationale de Informatica pentru Educatie si Cercetare prin reorganizarea Oficiului pentru Administrare si Operare al Infrastructurii de Comunicatii de Date „Roedunet” cu modificarile si completarile ulterioare).

Buget

Buget alocat: 27.152.000 lei

Pentru acest tip de proiect, care are un impact la nivel national, se aplica pro-rata (calculata pe baza criteriului “structura pe regiuni a Romaniei”), si anume 87,50% pentru regiunile mai putin dezvoltate
(LDR), respectiv 12,50% pentru regiunea mai dezvoltata Bucuresti-Ilfov.

Durata maxima de implementare a unui proiect (inclusiv realizarea cheltuielilor si depunerea cererilor de rambursare) este de 36 de luni si se stabileste de solicitant in functie de complexitatea proiectului,
fara a depasi data de 30 decembrie 2023.

Observatiile si sugestiile pot fi trimise pana la data de 08 decembrie 2017 ora 17:00 la adresa de email: [email protected].

DOCUMENTATIE

Website

Ghidul Solicitantului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top