POCU: 38,25 milioane de euro pentru un curriculum scolar modern

ghid-consultare.jpg

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat in consultare publica ghidul solicitantului „Curriculum national obligatoriu actualizat pentru invatamantul gimnazial” cu o alocare totala de 38,25 milioane de euro din Programul Operational Capital Uman (POCU).

Fondurile europene vor fi utilizate pentru revizuirea curriculumului national obligatoriu pentru invatamantul gimnazial, cu accent pe nevoile elevilor din grupurile dezavantajate. Proiectele pot fi depuse de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MECS) si agentiile, structurile si organismele aflate in subordinea/coordonarea MENCS, in parteneriat cu entitati cu activitate relevanta in domeniul invatamantului gimnazial si vor avea ca scop:
• formare profesionala continua a personalului didactic;
• dezvoltare a curriculum-ului national obligatoriu pentru invatamantul gimnazial;
• testare a resurselor didactice aferente curriculum-ului national obligatoriu in unitatile scolare pilot.

Unul dintre motivele care genereaza abandonul scolar este oferta scolara, in termeni de continut si metode: curriculum prea teoretic, neadaptat nevoilor individului modern si irelevant pentru piata muncii. De finantarea proiectelor care vor elimina aceste inconveniente vor beneficia:
• 8.000 de elevi din invatamantul preuniversitar, in special elevi din grupurile vulnerabile;
• 2.800 de experti in dezvoltarea curriculara;
• 700 de experti din personalul partenerilor sociali in educatie, inclusiv din ONG-uri;
• 50.350 de specialisti din invatamantul preuniversitar gimnazial: cadre didactice, manageri scolari, personal de sprijin din scoli si experti ai organizatiilor partenere.

MFE asteapta propunerile, sugestiile sau recomandarile privind ghidul solicitantului „Curriculum national obligatoriu actualizat pentru invatamantul gimnazial”, pana la data de 9 septembrie 2016, pe adresa: [email protected].

Informatii despre apelul de proiecte „Curriculum national obligatoriu actualizat pentru invatamantul gimnazial”
• apelul sprijina masura 6.1 „Scoala – motor de incluziune in zonele defavorizate” din Pachetul integrat pentru combaterea saraciei.
• face parte din Axa prioritara. 6. Educatie si competente, Prioritatea de investitii 10.i. Reducerea si prevenirea abandonului scolar timpuriu si promovarea accesului egal la invatamantul prescolar, primar si secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de invatare formale, nonformale si informale pentru reintegrarea in educatie si formare; Obiectivele Specifice(OS): OS 6.3. Reducerea parasirii timpurii a scolii prin masuri integrate de prevenire si de asigurare a oportunitatilor egale pentru elevii apartinand grupurilor vulnerabile, cu accent pe elevii apartinand minoritatii roma si elevii din mediul rural/ comunitatile dezavantajate socio-economic; O.S.6.5. Cresterea numarului de oferte educationale orientate pe formarea de competente si pe utilizarea de solutii digitale/de tip TIC in procesul de predare; si O.S.6.6. Imbunatatirea competentelor personalului didactic din invatamantul pre-universitar in vederea promovarii unor servicii educationale de calitate orientate pe nevoile elevilor si a unei scoli incluzive.

Pentru a beneficia de consultanta pentru depunerea proiectelor completati acest formular.

Documente utile:
Descarca Ghid
Descarca prezentare

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top