POCU: 47,8 milioane de euro pentru practica platita in cadrul companiilor – consultare publica

tineri_83969600.jpeg

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat in consultare publica Ghidul Solicitantului „Stagii de practica pentru elevi si studenti, in sectorul agroalimentar, industrie si servicii”, cu o alocare totala in valoare de peste 47,8 milioane euro din Programul Operational Capital Uman (POCU). Fondurile europene sunt alocate pentru programe de invatare la locul de munca destinate elevilor din invatamantul gimnazial si liceal si persoanelor din invatamantul post-liceal, inclusiv scoli de maistri, in vederea cresterii numarului absolventilor care isi gasesc un loc de munca.

Actiunile vizate sunt parteneriate Intre unitati de Invatamant si companii pentru practica platita din fonduri europene.

“Premierul Dacian Ciolos a anuntat aceasta linie de finantare dupa ce a vizitat uzinele Dacia, atunci cand investitorii s-au plans de lipsa de pregatire practica a absolventilor. De atunci am finalizat acest Ghid care este contributia MFE la strategia Guvernului de revigorare a Invatamantului tehnic. Raspundem astfel unei nevoi sociale – revigorarea Invatamantului profesional si tehnic este una dintre masurile prevazute In Pachetul national Anti-Saracie – si unei nevoi economice. Exista initiative prin care companii importante si-au propus sa investeasca direct In pregatirea practica a absolventilor. Banii europeni trebuie sa Incurajeze aceste practici”, a declarat Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene.

Un proiect selectat poate primi intre 75.000 si 500.000 euro, iar perioada maxima de implementare este de 24 de luni.

Propunerile si recomandarile pe marginea ghidului sunt asteptate pana la data de 30 septembrie 2016 la adresa:[email protected]

„Stagii de practica pentru elevi si studenti In sectorul agroalimentar, industrie si servicii” face parte din Axa prioritara 6 Educatie si competente, Prioritatea de investitii 10.IV. Sporirea relevantei pe piata fortelor de munca, a educatiei si a sistemelor de formare, facilitarea tranzitiei de la educatie la piata fortelor de munca si consolidarea formarii si a sistemelor de formare profesionala, precum si a calitatii lor, inclusiv prin mecanisme de anticipare a competentelor, adaptarea programelor de Invatamant si instituire si dezvoltarea unor sisteme de Invatare la locul de munca, inclusiv a unor sisteme de Invatare duala si programe de ucenicie.

Obiectivul specific 6.13. Cresterea numarului absolventilor de Invatamant tertiar universitar si non universitar care Isi gasesc un loc de munca urmare a accesului la activitati de Invatare la un potential loc de munca / cercetare / inovare, cu accent pe sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform SNC si domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI.

Obiectivul specific 6.14. Cresterea participarii la programe de Invatare la locul de munca a elevilor si ucenicilor din Invatamantul secundar si tertiar non-universitar, cu accent pe sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform SNC si din domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI.

Documente utile:
Descarca Ghidul Solicitantului
Detalii privind eligibilitatea

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *