POCU: In cadrul MySMIS s-au inregistrat deja peste 1.100 de schite de proiecte pentru finantare

ComputerScience.jpg

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a inregistrat, prin aplicatia MySMIS, peste 1.100 de schite de proiecte pentru solicitare de finantare europeana, dupa trei saptamani de la lansarea apelurilor deschise in cadrul Programului Operational Capital Uman (POCU).

Numarul de schite de proiecte aferent fiecarui apel deschis din cadrul programelor operationale este de acum vizibil prin intermediul unui contor pe care MFE l-a lansat pe 1 iunie si care este disponibil la sectiunea www.fonduri-ue.ro/apeluri. Dand click pe numarul schitelor, putem afla si numarul de proiecte depuse in cadrul unui apel. Spre exemplu, pe apelurile 4.1 si 4.2 deschise in cadrul POCU, deocamdata nu a fost depus niciun proiect.

„Este un instrument necesar, pe care beneficiarii de fonduri europene il solicita de mai multa vreme prin diferite canale. Acest tip de informatii ajuta in decizia primara de a demara sau nu pregatirea unui proiect si reprezinta un firesc element de transparenta”, a declarat Dan Barna, Secretar de Stat in cadrul MFE.

MySMIS 2014 este aplicatia electronica prin care potentialii beneficiari de fonduri europene pot solicita finantare pentru perioada de programare 2014-2020. Cele doua module functionale in prezent sunt cel de apel si cel de cerere de finantare.

Apelurile de proiecte 4.1 si 4.2 din cadrul POCU, lansate in data de 16 mai 2016 de catre Ministerul Fondurilor Europene, isi propun reducerea saraciei in comunitatile marginalizate. Suma totala lansata este de 350 de milioane de euro. Apelurile abordeaza problema saraciei intr-un mod integrat, prin aplicarea de masuri complexe in toate domeniile cheie privind incluziunea sociala a persoanelor si familiilor celor mai defavorizate: ocupare, educatie, locuire, sanatate, servicii sociale si antidiscriminare.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.