POCU: MFE a publicat stadiul proiectului non-competitiv pentru inregistrarea tinerilor NEETs si designul preliminar al Ghidului Solicitantului AP1&AP2

por-ghid-finantare.jpg

Pe 26 octombrie a avut loc reuniunea Grup Tehnic de Lucru (GTL) – NEETs pentru etapa de preconsultare/consultare a ghidurilor solicitantului – conditii specifice, aferente Programului Operational Capital Uman 2014-2020. In centrul atentiei participantilor a fost gasirea de solutii pentru integrarea tineriilor intre 16 si 24 de ani fara loc de munca si care nu urmeaza nicio forma de educatie sau instruire (acronimul utilizat la nivel european este NEETs – Not in Education, Employment or Training).

In cadrul reuniunii au fost prezentate si discutate:

  • modificarile la Legea 76/2002 recent adoptate prin OUG 60/2016 si impactul acestora asupra implementarii Axelor Prioritare 1 si 2 din POCU destinate tinerilor NEETs, inclusiv propunerea de finantare din POCU a schemelelor nationale de activare si mobilitate, precum si de subventionare a locurilor de munca (prezentare sustinuta de Ministerul Muncii);
  • stadiul proiectului non-competitiv pentru inregistrarea si profilarea tinerilor NEETs, varianta revizuita (ANOFM);
  • designul preliminar al Ghidului Solicitantului – Conditii Specifice pentru AP1 si AP2 pentru proiecte competitive privind masurile destinate tinerilor NEETs (MFE).

Au participat membri ai Grupului Tehnic de Lucru, ai Consiliului de Administratie ai ANOFM si ai Coalitiei ONG pentru drepturile tinerilor NEETs. S-a precizat ca pentru a putea beneficia de masurile de sprijin finantate din proiectele competitive, AJOFM va realiza in mod obligatoriu anterior un profil al tinerilor NEETs.

Participantii au propus ca beneficiarii proiectelor competitive selectionate sa aiba acces la bazele de date ANOFM privind tinerii NEETs, ca urmare a unor protocoale de colaborare semnate ulterior selectiei si inaintea inceperii implementarii. De asemenea, o alta propunere a fost ca pentru liniile de finantare dedicate proiectelor competitive, AJOFM-urile sa nu fie eligibile, acestea urmand sa colaboreze cu beneficiarii selectati in baza protocoalelor mentionate.

Suma totala alocata celor doua axe prioritare destinate tinerilor NEETS in cadrul POCU 2014-2020 este de 230,693,510 din Initiativa Europeana pentru Tineri (YEI), respectiv 362,247,987 Euro din Fondul Social European.
Sursa: Ministerul Fondurilor Europene.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.