POIM: Ghidului solicitantului aferent OS 5.2 – Cresterea nivelului de pregatire pentru o reactie rapida si eficienta la dezastre a echipajelor de interventie

por-ghid-finantare.jpg

Ministerul Fondurilor Europene, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Oprational Infrastructura Mare, publica in consultare proiectul Ghidului solicitantului aferent OS 5.2 Cresterea nivelului de pregatire pentru o reactie rapida si eficienta la dezastre a echipajelor de interventie.

Status: In consultare
Depunere: 30.09.2018
Buget: 50.000.000 euro

Obiectiv specific

Cresterea nivelului de pregatire pentru o reactie rapida si eficienta la dezastre a echipajelor de interventie vizeaza promovarea investitiilor pentru consolidarea capacitatii de reactie in caz de dezastre pentru a diminua pierderile umane si materiale, precum si cresterea gradului de constientizare a populatiei si autoritatilor in legatura cu riscul producerii dezastrelor.

Intrucat dotarea si pregatirea autoritatilor publice responsabile cu managementul situatiilor de urgenta nu raspunde nevoilor de interventie la un nivel adecvat, cooordonat si eficient, sunt necesare masuri de sprijin pentru aceste autoritati, in vederea obtinerii urmatorului rezultat:

  • Raspuns in timp util si eficient al autoritatilor la dezastre

Actiuni sprijinite

Principalele tipuri de actiuni avute in vedere in cadrul acestui obiectiv care asigura cresterea nivelului de pregatire pentru o reactie rapida si eficienta la dezastre a echipajelor de interventie sunt:

A. Dotarea serviciilor profesioniste si voluntare pentru situatii de urgenta cu tehnica, mijloace si echipament de interventie care sa permita reducerea timpului de interventie in caz de dezastre, raspunsul in caz de dezastru major, protectia personalului de interventie, cresterea eficientei raspunsului si protejarea mediului

B. Dezvoltarea infrastructurii aferente sistemului de pregatire a personalului din serviciile de urgenta profesioniste si voluntare prin dezvoltarea bazelor si poligoanelor specializate de pregatire in domeniile CBRN, cautarea-salvarea din medii ostile si asanarea de munitie.

C. Modernizarea sistemului de comanda a incidentelor si a sistemelor IT asociate, in vederea asigurarii interoperabilitatii structurilor cu atributii in domeniul gestionarii situatiilor de urgenta.

D. Construirea si dotarea unor centre regionale de interventie multi-risc in vederea asigurarii unui raspuns oportun si eficient la nivel regional si completarea si dotarea centrelor rapide de interventie.

Solicitanti eligibili

  • Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si institutiile aflate in subordine
  • Serviciul de Telecomunicatii Speciale
  • Institutii specializate care pot interveni pentru gestionarea unor situatii de urgenta specifice, numai in parteneriat cu IGSU.

Buget

Alocarea dedicata ITI Delta Dunarii pentru acest apel este de 7.620.527 euro (din care suma de 2.169.328 euro reportata din cadrul proiectelor de tip no-regret).

Pentru proiectele din cadrul OS 5.2, a fost stabilita ca valoare maxima suma de 50.000.000 euro.

Perioada de depunere

Data lansare apel: 31.05.2018

Solicitarile se vor primi in perioada 1.06.2018 – 30.09.2018
Cererile de finantare se vor depune prin aplicatia electronica MySMIS 2014, cu toate anexele solicitate prin prezentul ghid. Modalitatile de utilizare a aplicatiei vor fi publicate pe site-ul www.fonduri-ue.ro.

Apelul de proiecte va fi deschis ulterior aprobarii Ghidului Solictantului conditii specifice de accesare a fondurilor pentru consolidarea capacitatii de reactie in caz de dezastre, Obiectivul Specific 5.2. „Cresterea nivelului de pregatire pentru o reactie rapida si eficienta la dezastre a echipajelor de interventie” din cadrul Programului Operational Infrastructura Mare (POIM).

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top