POIM: Vor continua proiectele in domeniul apei si apei uzate precum si in cel al managementului deseurilor

apa_purificare.jpg

Ministrul Fondurilor Europene, Dragos Dinu s-a intalnit cu prefectul judetului Dolj, Nicolae Sorin Raducan, intr-o reuniune de lucru, organizata la Craiova.

In cadrul reuniunii, la care au luat parte beneficiari ai Programului Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014 – 2020, reprezentanti ai organismelor intermediare si responsabili din administratia locala, a fost analizat stadiul implementarii proiectelor finantate din POIM 2014-2020, care vizeaza dezvoltarea infrastructurii integrate de apa si apa uzata, a infrastructurii de management integrat al deseurilor, precum si dezvoltarea infrastructurii aeroportuare.

Prezent la discutii, Mircea Dumitru, directorul Aeroportului International Craiova, a prezentat stadiul implementarii proiectului de reabilitare a infrastructurii de miscare si s-a discutat pe marginea perspectivelor de finantare a investitiilor cuprinse in Masterplanul General de Transport prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020.

„Am fost impresionat de implicarea autoritatilor locale din Dolj in derularea proiectelor majore finantate cu fonduri europene. Intalnirea a fost o oportunitate de a afla problemele in implementarea proiectelor si de a gasi solutii pentru a le depasi impreuna. Totodata, am incurajat colegii din teritoriu sa urmareasca impactul real al proiectelor finantate cu fonduri europene”, a precizat Dragos Dinu.

In domeniul mediului, investitiile preconizate pentru perioada 2014-2020 vor continua proiectele orientate spre implementare a acquis-ului comunitar in domeniul apei si apei uzate, prin continuarea procesului de regionalizare a managementului in acest sector, precum si cel al managementului deseurilor.

Investitiile din POIM in dezvoltarea infrastructurii aeroportuare contribuie la obiectivele de crestere a accesibilitatii si mobilitatii regionale, in conditii de siguranta si in acord cu obiectivele de protectie a mediului.

Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020 este al doilea program ca marime din UE, cu o alocare de aproximativ 12 mld. euro pentru sectoarele de transport, mediu si energie.

Sursa: Ministerul Fonduriloe Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.