POPAM: Reuniunea celui de-al III-lea Comitet de Monitorizare

ac07d9048fd094110f394261b5593b54_XL.jpg

In data de 29 iunie 2017 au avut loc lucrarile celei de-a III-a reuniuni a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPAM), organizat de Directia Generala Pescuit – Autoritate de Management pentru POPAM (DGP-AMPOPAM).

La aceasta reuniune au participat Alexandru POTOR, secretar de stat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Fabrizia BENINI, sef de unitate la DG MARE, reprezentantii DGP-AMPOPAM, precum si membri ai Comitetului de Monitorizare si invitati.

Au fost prezentate stadiul actual de implementare, cadrul de performanta al POPAM, activitatile de control si colectare date intreprinse de ANPA, fiind discutate masurile necesare pentru evitarea riscului de dezangajare a fondurilor europene pentru pescuit si afaceri maritime.

In cadrul discutiilor, secretarul de stat Alexandru Potor a subliniat ca succesul implementarii POPAM depinde intr-o mare masura de o relatie cat mai stransa a Autoritatii de Management cu potentialii beneficiari si ca, o atentie aparte trebuie acordata proiectelor depuse si respinse.

Solicitantii trebuie sa inteleaga clar ceea ce nu a fost in regula cu proiectul depus, pentru a avea sansa unui proiect de succes la apelurile urmatoare. In spiritul apropierii de potentialii beneficiari, la sugestia secretarului de stat, Alexandru Potor, Autoritatea de Management va organiza, in Bucuresti, o intalnire cu potentialii beneficiari in care vor fi discutate cauzele generale care au dus la respingerea unor proiecte si cum pot fi acestea evitate in viitor.

Ciceronis Cumpanasoiu, directorul general al DGP-AMOPAM, a mentionat ca in data desfasurarii reuniunii Comitetului de Monitorizare sunt deja lansate apelurile de proiecte pentru 10 masuri, urmand ca astazi, 4 iulie, sa fie lansate apelurile pentru alte 10 masuri. Detalii despre acestea se gasesc pe site-ul Autoritatii de Management, www.ampeste.ro

La randul sau, Fabrizia Benini a apreciat activitatea Autoritatii de Management, afirmand ca ritmul actual de implementare trebuie mentinut si ca o lansare a tuturor masurilor POPAM va contribui la pregatirea preluarii presedintiei rotative a UE de catre Romania in 2019.

Sursa: MADR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top