POR: ADR Centru a contractat integral fondurile Regio pentru reabilitarea centrelor sociale

ADR_Centru_sigla.jpg

ADR_Centru_siglaFonduri nerambursabile in valoare de peste 2,7 milioane lei au fost contractate de Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Centru, printr-un nou proiect Regio, pentru modernizarea si extinderea Centrului de plasament GULLIVER din Sibiu.

Este vorba de initiativa DGASPC Sibiu, care a depus o cerere de finantare pe Programul Operational Regional 2007-2013, pentru a reabilita centrul social dedicat copiilor institutionalizati din judet. Acest contract de finantare completeaza si incheie procesul de atragere a fondurilor nerambursabile REGIO pe domeniul dedicat investitiilor in domeniul infrastructurii sociale, la nivelul Regiunii Centru.

Practic, in acest moment sunt contractate 24 de proiecte europene pe acest domeniu, proiecte care solicita peste 12,5 milioane euro, pentru imbunatatirea conditiilor de viata ale cetatenilor cu nevoi speciale din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Dintre aceste proiecte, 15 sunt finalizate, la nivelul intregii regiuni, iar beneficiarilor au fost platite peste 7,5 milioane euro!

Valoarea totala a Cererii de finantare depuse la ADR Centru de DGASPC Sibiu este de aproape 4 milioane lei, din care finantarea nerambursabila, de la UE si Guvernul Romaniei este de peste 3,1 milioane lei. Prin acest proiect, pe parcursul a 17 luni, se vor realiza lucrari de extindere, reabilitare si modernizare a Centrului de copii de pe str. Hegel din municipiul Sibiu. Aceste lucrari vor duce, in final, la marirea actualei suprafete utile a centrului, prin unirea celor 2 corpuri de cladire existente, a caror suprafata desfasurata este de peste 1350mp. Practic, intre aceste corpuri se va ridica o constructie noua, cu subsol, parter si etaj, edificiu care va uni actualul corp administrativ, cu cladirea dedicata ingrijirii celor mici. Aceste investitii vor transforma Centrul „Gulliver”, care va fi compus din cinci module functionale, fiecare dintre ele cu cate trei dormitoare si spatii comune, cu rol educativ, dar si pentru servirea mesei, bai si utilitati. Prin proiect se vor achizitiona atat mobilierul, cat si echipamentele necesare desfasurarii intregii activitati.

Odata cu acest proiect am incheiat contractarea pe domeniul destinat investitiilor in infrastructura sociala de la nivelul Regiunii Centru si consideram ca fondurile alocate vor fi mai mult decat judicios cheltuite, pentru imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu nevoi speciale din 23 de centre, raspandite in toate judetele regiunii. Concret, inclusiv la nivelul judetului Sibiu sunt deja finantate trei astfel de unitati sociale, care asigura un climat modern cetatenilor care necesita ingrijire deosebita. Acest al patrulea obiectiv de acest tip, finantat de REGIO in judetul Sibiu, va oferi conditii optime pentru cei 50 de beneficiari, copii care vor fi cazati in cele cinci module reabilitate si modernizate. Astfel, societatea ofera o noua sansa copiilor aflati in dificultate, cu nevoi de integrare sociala si care vor beneficia de servicii sociale de tip rezidential. Astfel de investitii reprezinta un sprijin important pentru comunitatile locale, pentru beneficiarii de servicii, dar si pentru familiile acestora. Pentru viitor, ADR Centru a identificat necesitatile de finantare in domeniul social, tinand cont de resursele existente, dar si de alocarile din Programul Operational Regional 2014-2020„, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.