POR – Revizuire Ghidul solicitantului pentru prioritatea de investitie 2.1.A – Microintreprinderi

investitii-straine-romania.jpg

Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii, Prioritatea de investitii 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri.

Status: Activ
Depunere pana la: 27 aprilie 2017
Buget:  8,25 miliarde euro

Obiectivele programului

Obiectivul sau general este cresterea competitivitatii economice si imbunatatirea conditiilor de viata ale comunitatilor locale si regionale, prin sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri, infrastructurii si serviciilor, pentru dezvoltarea durabila a regiunilor, astfel incat acestea sa isi poata gestiona in mod eficient resursele si sa isi valorifice potentialul de inovare si de asimilare a progresului tehnologic.

Programul Operational Regional – POR 2014-2020 urmeaza POR 2007-2013 si este unul dintre programele prin care Romania poate accesa fondurile europene structurale si de investitii provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR), in perioada actuala de programare.

Solicitanti eligibili

Solicitanti eligibili in cadrul acestui domeniu este gestionat de Autoritatea de Management pentru POR din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fonduilor Europene si a fost adoptat de Comisia Europeana pe data de 23 iunie 2015.

Activitati eligibile

Revizuirea documentului a vizat corelarea cu modificarile aduse Ghidului general POR (prin Ordinul MDRAPFE nr. 286/15.02.2017), in ceea ce priveste:

  • Modelul standard orientativ al contractului de finantare
  • Termenul aferent depunerii unui extras de carte funciara cu inscrierea definitiva a dreptului de proprietate, in etapa precontractuala.

Restul conditiilor si prevederilor din ghidul specific raman neschimbate.

Conditii de finantare

Alocarea financiara orientativa disponibila este o alocare estimata de 8,25 miliarde euro, din care 6,7 miliarde de euro reprezinta sprijinul UE, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR), iar 1,5 miliarde de euro – contributia nationala.

Termen limita

Data limita pana la care mai pot fi depuse proiecte – 27.04.2017, ora 12:00.

Website-ul programului

Ghidul solicitantului – Conditii specifice de accesare a fondurilor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.