POSCCE: 13 contracte de finantare in valoare de 69 de milioane de lei, pentru Regiunea Sud Muntenia

semnare_contracte.jpg

semnare_contracteLa sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia s-au semnat astazi primele contracte de finantare pentru proiectele depuse in cadrul Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice” (POSCCE), Axa prioritara 1 – Un sistem de productie inovativ si ecoeficient, DMI 1.1 – Investitii productive si pregatirea pentru competitia pe piata a intreprinderilor, in special a IMM-urilor, Operatiunea a) Sprijin pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv prin investitii tangibile si intangibile, A1 – Sprijin financiar cu valoare cuprinsa intre 1.065.000 si 6.375.000 lei acordat pentru investitii pentru intreprinderile mici si mijlocii.

Au fost parafate contractele de finantare pentru 13 proiecte pentru care se solicita fonduri nerambursabile FEDR in valoare totala de 69.006.607,13 lei.

Sumele vor fi investite in dezvoltarea mediului de afaceri din judetele Arges (2 proiecte), Dambovita (4 proiecte), Giurgiu (4 proiecte) si Prahova (3 proiecte).

Prin implementarea acestor proiecte, ce vizeaza achizitionarea de echipamente si utilaje, se vor crea aproape 190 de noi locuri de munca.

Contractele de finantare semnate in cadrul POSCCE vor sprijini dezvoltarea firmelor de la nivelul regiunii Sud Muntenia ce activeaza in sectorul productiv, prin achizitia de noi echipamente si tehnologii, prin diversificarea gamei de produse si cresterea calitatii acestora, stimuland competitivitatea firmelor si accelerand procesul de convergenta si intensificarea schimburilor comerciale pe piete.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.