POSCCE: 15 contracte de finantare, in valoare de peste 34 de milioane de lei, pentru Regiunea Vest

document_semnatura.jpg

document_semnaturaAgentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) a semnat 15 contracte de finantare in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE), axa prioritara 1 „Un sistem de productie inovativ si eco-eficient”.

Proiectele pentru care au fost semnate contractele de finantare vizeaza intreprinderi mici si mijlocii din Regiunea Vest.

Cele 15 contracte mentionate urmeaza a fi finantate prin intermediul unei noi operatiuni din cadrul POSCCE, preluata de ADR Vest – proiectele ajungand astfel sa beneficieze de cele mai mari valori financiare nerambursabile acordate intreprinderilor mici si mijlocii – intre 240.000 si 1.437.073 euro, fata de proiecte pana la 240.000 euro, asa cum au beneficiat proiectele anterioare.

In cadrul acestei operatiuni, in Regiunea Vest exista 27 de contracte de finantare aprobate sau aflate pe lista de rezerva – din care 15 sunt semnate astazi, 2 se afla in curs de contractare, la 2 contracte de finantare au renuntat beneficiarii, iar 8 contracte se afla in curs de identificare a sursei de finantare.

Astfel, valoarea totala a celor 15 proiecte contractate astazi este de 34,44 milioane euro, dintre care 17,49 milioane euro (la cursul valutar de 4,4361 RON/Euro) reprezinta finantarea nerambursabila. Acestea se adauga celorlalte 127 de contracte de finantare finalizate sau aflate in implementare pana in acest moment in Regiunea Vest – incepand cu data preluarii programului de catre ADR Vest.

Valoarea totala a proiectelor finantate in Regiunea Vest prin axa 1 a Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, si aflate in implementare la ADR Vest este de 40,42 milioane euro (finantare nerambursabila).

Valoarea celui mai mare contract semnat astazi se ridica la 2.722.851 euro – din care 1.437.073 euro reprezinta cuantumul finantarii nerambursabile, in timp ce valoarea celui mai mic contract de finantare semnat astazi se ridica la 508.197 euro – din care 286.188,14 euro reprezinta valoarea finantarii nerambursabile.

Prin implementarea celor 15 proiecte ale caror contracte se semneaza astazi se creeaza un numar de 180 locuri de munca in Regiunea Vest, iar proiectele vizeaza crearea unor noi unitati de productie sau diversificarea acesteia, modernizarea intreprinderii – inclusiv a procesului de productie, sau achizitionarea de tehnologie.

Ceremonia de semnare a contractelor de finantare a avut loc ieri, la sediul ADR Vest, in prezenta lui Sorin Maxim – director general al ADR Vest – si a beneficiarilor proiectelor contractate.

Document anexat

Lista contractelor de finantare semnate (PDF)

Sursa: ADR Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.