POSCCE: Finantari de 25 milioane de euro pentru cercetare in domeniul medical

monitorizare_medicala.jpg

monitorizare_medicalaMinisterul Fondurilor Europene lanseaza, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Creserea Competitivitatii Economice (POSCCE), axa prioritara 2, o noua cerere de proiecte in valoare de 25 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare – dezvoltare existente si crearea de noi infrastructuri: laboratoare, centre de cercetare.

Proiectele pot fi depuse in perioada 25 septembrie – 24 octombrie a.c.

Competitia are in vedere finantarea unui proiect complex, de interes national, in domeniul sanatatii, cu scopul prevenirii bolilor cu potential evolutiv invalidant sau letal, sustinut de Ministerul Sanatatii.

O societate dinamica este o societate cu cetateni sanatosi. O societate puternica este o societate capabila sa ofere servicii medicale de calitate. De aceea, cred ca domeniul sanatatii trebuie sa fie prioritar pentru orice guvernare. Vizitand spitalele din Romania, am constatat ca multora le lipseste tehnologia indispensabila diagnosticarii unor leziuni cu potential letal. Am tinut, asadar, ca prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, sa alocam 25 de milioane de euro pentru acoperirea acestor lipsuri, prin achizitionarea de angiografe. Si nu ma opresc aici. Colaborez cu ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, pentru identificarea unor modalitati prin care romanii sa poata beneficia de tratamente cat mai performante si de servicii medicale de calitate„, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Banii vor fi alocati pentru efectuarea de cercetari in domeniul/ domeniile de interes national, prin utilizarea de angiografe achizitionate prin proiect, cu scopul diagnosticarii unor leziuni cu potential evolutiv invalidant sau letal, respectiv pentru angioarhitectonica tumorilor maligne.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.