POSDRU: A fost lansat spre consultare ghidul pentru „Educatie initiala pentru o viata sanatoasa”

sport2.jpg

sport2AM POSDRU publica, spre consultare, apelul de propuneri de proiecte „Educatie initiala pentru o viata sanatoasa„.

Sportul a fost, dintotdeauna, cel mai bun medicament pentru corp si minte. Din pacate, copiii nostri fac din ce in ce mai putina miscare. O vedem in jur, o arata si statisticile. Datele din Strategia Nationala de Sanatate 2014 – 2020 ne spun ca 1 din 10 elevi nu participa la orele de educatie fizica din scoala si doar de 1 din 10 copii face sport in afara orelor de educatie fizica. Pe masura ce timpul trece, consecintele vietii sedentare si ale unei alimentatii nesanatoase se vad. Este, asadar, obligatia noastra sa gandim pe termen lung si sa luam masuri prin care sa ii incurajam pe copiii nostri sa transforme sportul intr-un mod de viata„,  a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Prin lansarea prezentului apel de propuneri de proiecte se incurajeaza: imbunatatirea standardelor de pregatire profesionala si a programei scolare, inclusiv revizuirea planurilor de invatamant; activitatile extracurriculare in ceea ce priveste educatia nonformala si informala, inclusiv actiuni inovatoare; introducerea unor sesiuni specifice de formare care au ca tematica egalitatea de gen, egalitatea de sanse, nediscriminarea si respectul pentru diversitate; integrarea principiului dezvoltari durabile in instrumentele, metodologiile, procesele de predare, instruire si activitatile dezvoltate, in vederea cresterii gradului de constientizare asupra problemelor de mediu etc.

Printre exemplele de activitati si subactivitati extracurriculare, inclusiv de actiuni inovatoare, se numara: educatia pentru sanatate (stil de viata sanatos, nutritie etc.); educatia in vederea dezvoltarii comportamentelor adecvate in situatiile de urgenta; educatie prin sport (atletism, baschet, gimnastica, tenis, inot, volei etc.) inclusiv organizare de concursuri scolare, pe modelul „Daciada”.

In cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte solicitantii/ partenerii eligibili sunt Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Tineretului si Sportului.

Din grupul tinta eligibil fac parte: prescolarii si elevii din invatamantul preuniversitar, parintii si tutorii acestora, precum si personalul din sistemul national de examinare, evaluare si curriculum in invatamantul preuniversitar.

Documente:
Schita Ghidului Solicitantului Conditii Generale „Educatie initiala pentru o viata sanatoasa

Ministerul Fondurilor Europene asteapta propuneri si sugestii pe marginea documentelor lansate in consultare publica pana la data 20 noiembrie 2014, ora 12.00, la urmatoarea adresa de e-mail: [email protected].

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top