Premierea rezultatelor cercetarii – articole

competitivitate-proiecte.jpg

Scopul este cresterea calitatii, a impactului si a vizibilitatii internationale a cercetarii romanesti prin recunoasterea si recompensarea rezultatelor semnificative publicate in reviste de prestigiu din fluxul stiintific principal international.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 29.11.2016
Suma maxima: 14.000.000 lei

Participanti:

  • cercetatori afiliati unor institutii din Romania, autori de articole stiintifice publicate in reviste indexate de Thomson Reuters in Science Citation Index Expanded („Science”), Social Sciences Citation Index (,Social Sciences”) sau Arts & Humanities Citation Index (Arts & Humanities”).

Eligibilitate

  • articolul contine mentiunea afilierii la o institutie din Romania a autorilor care solicita premierea (Romania si institutia respectiva trebuie sa se regasesca in pagina articolului din Web of Science Core Collection, la sectiunea paddresses”);
  • se premiaza doar articole publicate in reviste indexate ISl care au incadrarea “document
    type”: (1) “article”; (2) “review”;
  • pentru a fi premiat, articolul trebuie sa fie vizibil in Web of Science Core Collection din platforma.

Nota:

  • nu se vor lua in considerare pentru premiere lucrarile avand incadrarea “document type”: „Article; Proceedings Paper”, „Article, Book Chapter”, “Review Book Chapter” sau alte combinatii multiple;
  • se premiaza articole publicate in anul 2016 (conform Pachetului de informatii – 2016) sau articole publicate in 2015 (conform Pachetului de informatii – 2015), care nu au mai beneficiat de premiere;
  • premiul se acorda o singura data pentru un articol, indiferent de anul publicarii articolului.

Premiere:

4.1 Premiere articole publicate in 2015 care nu au mai beneficiat de premiere

Premierea se face conform metodologiei aplicate in cadrul competitiei 2015 pentru articolele publicate in anul 2015 care se gaseste aici.

Nota:

– articolele depuse in competitia 2015 si care nu au beneficiat de premiere, nefiind vizibile in Web of Science Core Collection la momentul evaluarii, se pot reinscrie in competitia 2016.

4.2 Premiere articole publicate in 2016 (aceasta sectiune se lanseaza in luna iulie 2016, cand vor fi realizate ierarhiile pe subdomeniile ISI, conform valorilor scientometrice publicate in editia JCR din luna iunie 2016).

4.2. 1 Pentru articolele publicate in reviste din Science Citation Index Expanded si Social Sciences Citation Index, sumele alocate pentru premiere se diferentiaza in functie de rangul revistei in cadrul unui subdomeniu stiintific, calculat in functie de scorul de influenta (AlS – ”article influence score”) al revistei. Se vor lua in considerare valorile indicatorilor scientometrici din editia JCR publicata in iunie 2016.

Incadrarea revistelor pe subdomenii se face conform Thomson Reuters. In cadrul fiecarui subdomeniu, revistele cu scor de influenta nenul se ordoneaza descrescator. Revistele aflate printre primele 25% in cadrul unui subdomeniu se considera a fi in “zona rosie”. Revistele aflate printre primele 50%, dar nu printre primele 25% in cadrul unui subdomeniu se considera a fi in “zona galbená”.

In cazul revistelor incadrate in mai multe subdomenii se va lua in considerare incadrarea cea mai favorabila din punct de vedere al premiului acordat”.

Se vor acorda urmatoarele premii:

  • 6.000 lei pentru un articol publicat intr-o revista ce se regaseste in primul sfert (“zona rosie”)
    din subdomeniul respectiv;
  • 1.000 lei pentru un articol publicat intr-o revista ce se regaseste in al doilea sfert (“zona
    galbena”) din subdomeniul respectiv.

Se vor lua in considerare scorurile de influenta calculate de Thomson Reuters in Journal Citation Reports 2015 (publicat de Thomson Reuters in iunie 2016). Incadrarea revistelor in cele doua zone, rosie si galbena, va fi publicata in cadrul sectiunii “Subprogramul 1.1 Resurse Umane – Premierea rezultatelor cercetarii – articole” din site-ul web al UEFISCD in luna iulie 2016.

4.2.2 Pentru articole publicate in reviste indexate in Arts & Humanities Citation Index

  • 1.000 lei pentru un articol publicat intr-o revista care este indexata in Arts & Humanities Citation Index de cel putin 5 ani (aceste reviste sunt cele care au articole publicate in anul 2011 sau anterior si care sunt indexate in Arts & Humanities Citation Index).

Lista acestor reviste este publicata in cadrul sectiunii “Subprogramul 1.1 Resurse Umane – Premierea rezultatelor cercetarii – articole” din site-ul web al UEFISCDl.

4.2.3 Premii de excelenta pentru articole publicate in anul 2016:

  • 40.000 lei pentru un articol publicat in revistele Nature sau Science;
  • 10.000 lei pentru un articol publicat in reviste aflate pe primul loc in subdomeniul corespunzator (reviste din zona rosie, care au mentiunea „1” in rubrica „Top” in listele afisate).

Alte precizari:

  • In cazul revistelor indexate, atat in Arts & Humanities Citation Index, cat si in Science Citation Index Expanded sau Social Sciences Citation Index, se va lua in considerare incadrarea cea mai favorabila din punct de vedere al premiului acordat;
  • Suma acordata fiecarui autor afiliat unei institutii din Romania al unui articol se calculeaza
    prin divizarea sumei acordate articolului la numarul de autori din Romania ai articolului;
  • Sumele acordate reprezinta premii si se impoziteaza conform legislatiei in vigoare.

Buget

Pentru anul 2016, bugetul maxim alocat este de 14.000.000 lei.

Prezentarea cererilor de finantare

Cererile de finantare se completeaza in platforma web – www.uefiscai-direct.ro .

Platforma de depunere on-line a cererilor de finantare va fi disponibila incepand cu 15 iunie 2016;

Pentru premiile acordate din bugetul anului 2016 se primesc cereri de finanţare în regim continuu, pana la data de 29 noiembrie 2016, ora 16:00;

Cererile de finantare completate se tiparesc, se semneaza, se scaneaza in format .pdf si se incarca pe platforma in sectiunea dedicata (pentru asumarea datelor declarate in platforma).

Cererea de finantare se depune de un singur autor. Astfel, in cererea de finantare trebuie sa fie trecute datele personale valide ale tuturor coautorilor din Romania ai articolului respectiv.

Premiere articole publicate in anul 2016* – aplicatiile se pot depune incepand cu luna iulie, cand vor fi realizate ierarhiile pe subdomeniile ISI, conform valorilor scientometrice publicate in editia JCR din luna iunie 2016.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Finantator: Guvernul Romaniei
Sursa: uefiscdi.gov.ro

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top