Presedintele CNIPMM: 20% dintre IMM-urile Regiunii Sud-Est si-au redus activitatea in ultimii cinci ani

firma-afaceri.jpg

Aproximativ 20% dintre IMM-urile Regiunii Sud-Est si-au redus activitatea in ultimii cinci ani, a anuntat presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii (CNIPMM), Florin Jianu, cu prilejul lansarii lucrarii ”Carta Alba a IMM-urilor din Romania 2016” pentru Regiunea Sud-Est.

Potrivit acestuia, lucrarea este un raport de cercetare care s-a efectuat pe un esantion de 1.096 de intreprinzatori la nivel national, dintre care aproximativ 200 din Regiunea Sud-Est.

”Activitatea IMM-urilor investigate a aratat faptul ca aproximativ 20% dintre IMM-uri si-au redus activitatea in ultimii cinci ani, 60% si-au mentinut activitatea la aceeasi parametri, iar aproape 20% si-au crescut sau amplificat activitatea. Este un procent aproape egal intre firmele care si-au scazut sau amplificat activitatea economica. Comparativ cu 2015 performantele economice ale IMM-urilor din Regiunea Sud—Est in 2016 sunt aproximativ egale”, a spus Jianu.

Presedintele CNIPMM a precizat ca aproape jumatate dintre investitorii care au participat la cercetare au spus ca activitatea economica in 2017 va fi ”stanjenitoare” si nu au asteptari favorabile de la anul viitor.

Jianu a mai spus ca obiectivele firmelor in 2017 sunt mentinerea afacerilor la dimensiunile actuale, doar aproximativ 9% dintre ele considerand ca pot avea o ”extindere accelerata” a afacerilor, ceea ce arata ”neincrederea” in mediul de afaceri.

Potrivit reprezentantului CNIPMM, oportunitatile depistate in Carta Alba pentru perioada urmatoare sunt cresterea cererii pe piata interna, penetrarea pe noi piete si folosirea de noi tehnologii, iar primele trei probleme cu care se confrunta firmele sunt birocratia, coruptia si controalele excesive, dar si lipsa fortei de munca.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *