Presedintele CNIPMMR : Romania trebuie sa se plaseze intre primele 20 de tari la nivel global in ceea ce inseamna sustinerea antreprenoriatului

Consiliere.jpg

Romania trebuie sa se plaseze intre primele 20 de tari la nivel global in ceea ce inseamna sustinerea antreprenoriatului si sa fie cea mai puternica tara din regiunea de sud-est a Europei, a declarat, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Florin Jianu, in conferinta de lansare a „Programului de Guvernare 2016 – 2020 al Mediului de Afaceri”.

„Romania trebuie sa se plaseze ca o tara atractiva si favorabila dezvoltarii afacerilor si sa fie cea mai puternica tara din regiunea de sud-est a Europei. Cred ca e necesar sa ne punem si o tinta cantitativa si vorbim de plasarea Romaniei in primele 20 de tari la nivel global in ceea ce inseamna sustinerea antreprenoriatului. In acest moment, in raportul Bancii Mondiale suntem pe locul 37 dupa rapoartele Doing Business, iar in Global Entrepreneurship Index rankings figuram pe locul 42 in 2016‘, a mentionat Florin Jianu.

Potrivit acestuia, statul deja isi atinge limitele in ceea ce inseamna eficienta si eficacitatea asa incat un obiectiv fezabil este transferul de autoritate din partea statului spre entitati in parteneriat public privat.

„Este nevoie de o debirocratizare masiva a sistemului si am propus 2 legi foarte simple. O lege cu un articol unic prin care sa se spuna ca statul sa nu trebuie sa iti solicite un document pe care deja il detine. O a doua lege este aceea prin care statul nu trebuie sa dea vreo sanctiune administrativa fara sa faca o actiune de preventie”, a precizat Florin Jianu.

Obiectivele strategice ale „Programului de Guvernare 2016 — 2020 al Mediului de Afaceri” lansat de CNIPMMR mai vizeaza infiintarea Ministerului Antreprenoriatului si Turismului, protejarea investitorilor romani prin sustinerea eforturilor acestora de investitii si promovarea intereselor de export ale acestora, transferul de autoritate din partea statului spre entitati de tip parteneriat public-privat, un sistem fiscal atractiv, reducerea somajului in randul populatiei tinere, cu varsta pana in 25 de ani, de la 24% in prezent, la sub 10% in doi ani si la sub 5% in urmatorii doi.

„Programul de guvernare isi propune sa fie primul program din ultimii 25 de ani plecat din partea mediului de afaceri. Nu mai asteptam factorul politic sa iasa cu un program prin care sa ne spuna dansii ce anume avem nevoie. Cred ca aceasta schimbare de paradigma era necesara. Trebuie sa spunem noi ce avem nevoie si ce asteptam din partea viitoarei guvernari’, a precizat Florin Jianu.

Programul lansat de catre CNIPMMR este structurat pe sapte capitole si a fost realizat prin consultarea membrilor Consiliului din intreaga tara.

„Programul de Guvernare 2016 — 2020 al Mediului de Afaceri” a fost deja trimis reprezentantilor partidelor, urmand ca reprezentantii CNIPMMR sa discute cu mediul politic aceste masuri. Presedintele CNIPMMR spune ca o a treia etapa ar fi regasirea acestor masuri in programul viitorului guvern.

Prin programul initiat, Consiliu National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania tinteste aderarea mediului politic la principiile cuprinse in document si intelegerea necesitatii unei abordari unitare, care sa tina seama de nevoile micilor antreprenori.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top