Presedintia Romaniei solicita prelungirea perioadei in care pot fi folositi banii europeni din exercitiul 2007-2013

Basescu-Barroso-20122.jpg

Presedintele Traian Basescu solicita Comisiei Europene un ragaz de trei ani pentru ca Romania sa atraga banii europeni alocati pana in 2013.
Seful statului roman i-a prezentat presedintelui executivului de la Bruxelles, Jose Manuel Barroso, o situatie cu motivele pentru care tara noastra nu reuseste sa atraga fonduri comunitare, in cadrul intalnirii care a avut loc vineri la Palatul Cotroceni.
Vizita s-a desfasurat la doua zile dupa ce Comisia Europeana a facut o serie de recomandari Romaniei privind restructurarea companiilor de stat, atragerea mai multor bani europeni si accelerarea reformelor in energie.

Traian Basescu a reluat in intrevederea cu presedintele CE solicitarea Romaniei de a fi prelungita perioada in care pot fi folositi banii europeni din exercitiul 2007-2013, inmanandu-i si o informare scrisa privind cauzele nivelului scazut al absorbtiei.

In discutia cu Barroso, la care presa a avut acces pentru cateva momente, presedintele a reluat teme discutate la Consiliul European, printre care riscul ca Romania sa nu poata absorbi fondurile europene, sa nu poata atinge tinta de absorbtie.

Presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso s-a aflat, vineri, intr-o vizita oficiala la Bucuresti, unde a avut programate intalniri cu presedintele Traian Basescu si cu premierul Victor Ponta.
Seful Executivului UE a participat la conferinta „Provocari si oportunitati ale viitorului buget al Uniunii Europene”, organizata la Palatul Parlamentului de Guvernul Romaniei si la care participa si prim-ministrii statelor membre ale grupului „Prietenii coeziunii”.

Comisia a aratat ca Romania trebuie sa accelereze reformele in domeniul energiei si restructurarea companiilor de stat, in paralel cu cresterea gradului de absorbtie a fondurilor structurale.
Daca in 2011 s-a atins rata preconizata de absorbtie, in acest an indeplinirea acestui obiectiv legat de banii europeni ramane o provocare, considera Comisia Europeana.

Sursa: TVRinfo.ro

2 Replies to “Presedintia Romaniei solicita prelungirea perioadei in care pot fi folositi banii europeni din exercitiul 2007-2013”

  1. Gusty spune:

    Ma oameni buni voi va dati seama ce se intampla defapt ? Antonescu Presedinte ??? un adevarat comunist … eu credeam ca lumea sa saturat de comunism in tara asta numita Romania .
    Bai nea Antonescule tu iti dai seama ce vrei sa faci ? sa aduci romani in tara ?asa ceva este absurt si imoral , daca tot vrei sa faci ceva pt tara asta donati 20% din cea ce ati furat in ultimi ani din aceasta tara numita Romania . bagativa sanguri la puscarie ca voi sunteti infractorii in adevaratul cuvant nu noi oameni de rand care muncim printre straini si ne vedem parinti , fratii , rudele sau copii o data la atata timp cat voi esiti in strada sa vedeti necazurile unora ca noi . ne luati dreptul la viata intr`un cuvant , ceo sa facem in tara ? sa dam in cap sa devenim hoti si criminali ? sau ce sa facem ? sa murim de foame ? ce ne oferiti voi noua ??? sper sa putrezesti intrun lan cu fan ca acolo iti e locul … RUSINEEEE … RUSINEEE …. RUSINEEE…. HHHHHOOOOOO . dupa atatia ani ni-sa deschis portile spre occident spre o viatza mai buna si tu ….. RUSINEEEEEEEEEEEEEE…..
    nu am cuvinte imi este rusine sa spun ca sunt roman si mai mult decat atata mie greu sa cred ca uni oameni sunt asa cum sunt ….. uni chiar isi merita soarta … pacat … Cred ca o sa fie un moment inaltaror pentru Voiculescu, sa aibe la butoanele din telecomanda Premieurul si Presedintele Romaniei!
    Iarta-i Doamne pe romani, ca sigur nu stiu ce au facut ! 2 caricaturi care-au ajuns sa conduca Romania datorita lui Voiculescu
    Voiculescu a invins nu pt. ca scapa de puscarie, ci pt. ca conceptul creat de el in ultimii 8 ani – televiziunea politica – nu are rival in Romania

  2. Gusty spune:

    O tara intreaga a vazut ce a facut USL-ul in numai doua luni de cand sunt la putere!! Modificari ale legilor si ale constitutiei, au calcat in picioare constitutia Romaniei si Institutiile cele mai de pret ale tarii, ne acapareaza statul de drept si transforma democratia unei tari membre a U.E. in comunism!!! USL este tot ce poate fi mai rau pentru romani si pentru tara noastra !! Romanii trebuie sa deschida ochii, sa se trezeasca si sa ia masuri !!! Tara nu este a lui Ponta si a lui Antonescu ca sa faca ce vor ei din ea !!
    USL inainte de a veni la putere : in prima luna vom mari salariile si pensiile pentru a ajunge la nivelul din 2009, vom crea sute de mii de locuri de munca in primele doua luni, vom face in asa fel incat Romania sa fie „un greu„ al Uniunii Europene, vom redresa economia, etc….
    USL dupa doua luni de guvernare : Euro atinge un prag maxim in fiecare zi, combustibilul a ajuns la niste preturi enorme, incalcari grave ale constitutiei, demiterea sefilor camerei deputatilor si a senatului, demiterea avocatului poporului, suspendarea presedintelui ( toate acestea fara un motiv intemeiat), etc…. De ce se intampla toate astea ??? Pentru a pune justitia sub controlul lor si probabil pentru a-l gratia pe cel mai corupt om al tarii ( Adrian Nastase) !!! Rusine USL !!
    …. e ziua rusinii nationale !!!Chiulangiul sef , ajuns in parlament cu 9 mii de voturi de pe lucul doi , ajunge la Cotroceni !!!! Ce fel de tara e asta ??????????
    Polonia si Romania au fost 2 lancii americane indreptate spre Rusia, dar serviciile rusesti cu ajutorul lui Tusc si komorovski l-au eliminat pe Kaczinsky. Acum i-a venit randul si lui Basescu. Cu ajutorul lui Ponta si Antonescu rusii isi rezolva interesele in zona. Ce zici popor roman?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top