Primaria municipiului Tulcea solicita fonduri europene pentru prevenirea coruptiei

Ancheta.jpg

Primul proiect depus de Primaria municipiului Tulcea pentru atragerea de fonduri europene prin mecanismul financiar Investitii Teritorial Integrate-Delta Dunarii (ITI-DD) are ca tema prevenirea coruptiei la nivelul administratiei publice locale si va fi urmat de alte cel putin 12 proiecte.

“Primul proiect depus de Primaria municipiului Tulcea pe ITI-DD se numeste “Dezvoltarea unei culturi privind prevenirea coruptiei la nivelul autoritatii publice locale’ si speram ca va fi finantat prin Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA). Deocamdata este in evaluare“, a declarat sefa Serviciului management proiecte cu finantare externa, Andreea Toma.

Printre obiectivele proiectului se numara diminuarea fenomenului de coruptie si cresterea increderii cetatenilor in autoritatea publica locala. in cadrul proiectului, angajatii Primariei vor fi instruiti in domeniul anticoruptiei, iar tulcenii vor fi informati printr-o campanie cu privire la efectele coruptiei.

“Prin acest proiect, unitatea administrativ-teritoriala urmareste cresterea gradului de transparentizare a procesului institutional, imbunatatirea procesului de comunicare cu publicul si cresterea gradului de responsabilizare a personalului propriu’, a mai spus Toma.

Bugetul estimat al proiectului este de circa 290.000 de lei. “Mai avem in pregatirea circa 12 proiecte care vizeaza lucrari de reabilitare a cladirilor unor unitati de invatamânt scolar si prescolar. Aceste proiecte vor fi depuse pentru evaluare cel târziu la inceputul anului viitor”, a mentionat reprezentanta Primariei municipiului Tulcea.

ITI-DD este singura investitie teritorial-integrata care se implementeaza in România in actuala perioada de programare. Acest mecanism financiar nou la nivel european presupune alocarea unor fonduri din mai multe programe operationale unei zone delimitata geografic, cu un anumit specific, in vederea dezvoltarii.

Bugetul total estimat al acestui mecanism financiar nou la nivel european este de 1,1 miliarde de euro din fonduri europene, la care se adauga finantarea nationala.

Autoritatea de Management a POCA 2014-2020 a alocat mecanismului financiar ITI-DD un buget estimat de 16 milioane de euro.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top