Primaria si CJ-ul se asociaza pentru finantarea lucrarilor de constructie la Aeroportul international Brasov – Ghimbav

Aroport_pasageri.jpg

Primaria Brasov va intra in asociere cu Consiliul Judetean, cu un procent de 51%, pentru finantarea lucrarilor de constructie care trebuie finalizate la Aeroportul international Brasov – Ghimbav, a anuntat primarul George Scripcaru.

„In momentul de fata, acest proiect, cel mai important al Brasovului, are o problema de finantare, iar municipiul Brasov poate sa sustina impreuna cu Consiliul Judetean continuarea lucrarilor pentru finalizarea investitiei. In acest sens, municipiul resedinta, in baza analizelor facute cu colegii de la Consiliul Judetean, va supune aprobarii plenului Consiliului Local din aceasta luna propunerea ca municipiul Brasov sa intre in acest proiect cu o pondere de 51%. Am inceput discutiile cu BERD si exista disponibilitatea pentru accesarea unei finantari, avand in vedere ca avem un grad scazut de indatorare si ne permitem un imprumut, fata de Consiliul Judetean care are un grad mare de indatorare. Acest proiect nu poate fi implementat asa cum s-a incercat pana acum doar de Consiliul Judetean, ci trebuie facut impreuna cu Primaria. Este un proiect public, o investitie foarte importanta a Brasovului pe care trebuie sa o finalizam” a subliniat Scripcaru.

Presedintele interimar al CJ Brasov, Mariana Caju, a precizat ca pentru finalizarea investitiei este necesara suma de peste 30 de milioane de euro, bani pe care institutia nu ii are si nici nu ii poate imprumuta. „Acesta este motivul pentru care ne-am asociat cu Primaria Brasov. Am pus la dispozitie cheltuielile facute pana acum in acest proiect, in valoare 24,7 milioane de euro si un credit de 3,5 milioane de euro care a fost accesat anul trecut si care nu a fost cheltuit. Ar mai fi necesara o suma de peste 30 milioane de euro pentru finalizarea aeroportului, bani care nu pot fi cheltuiti din bugetul Consiliului Judetean, datorita gradului mare de indatorare a institutiei. De aceea am invitat Primaria sa intre cu o pondere majoritara in aceasta investitie”, a explicat Mariana Caju.

Vicepresedintele CJ Brasov, Adrian Gabor, a afirmat ca spera ca in maximum trei ani, Aeroportul international Brasov – Ghimbav sa devina functional. „In acest moment, la viitorul aeroport mai sunt de executat suprafetele de miscare, turnul de control, terminalul, lucrarile la statia de transformare electrica, canalizarea pentru apele pluviale. Pe parcursul acestui an am dori sa finalizam suprafetele de miscare si terminalul. Eu sper ca, in maximum trei ani, aeroportul sa devina functional” a spus Gabor.

Prefectul Ciprian Bucur a aratat ca proiectul ce vizeaza aeroportul este un deziderat al intregii comunitati, iar autoritatile trebuie sa faca demersurile necesare finalizarii investitiei. „Consiliul Judetean, Primaria Brasov, Primaria Ghimbav trebuie sa-si dea mana pentru finalizarea investitiei. Saptamana viitoare voi avea o intalnire cu toti parlamentarii de Brasov, pentru a grabi aprobarea unei initiative legislative in ceea ce priveste problemele cadastrale care au aparut cu terenul pe care se construieste aeroportul, astfel ca sa se poata face transferul celor 200 de hectare din administrarea Domeniilor Statului, in administrarea Consiliului Judetean„, a precizat prefectul.

Pana in prezent, la aeroportul brasovean a fost construita pista, in lungime de 2.850 de metri, cu o latime de 45 de metri, lucrari finalizate in toamna anului 2014.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *