Primaria Targu Mures finanteaza peste 30 de proiecte culturale cu circa 350.000 de lei

teatru.jpg

teatruPentru anul in curs, consilierii municipali au alocat, de la bugetul Municipiului, peste 350.000 de lei pentru finantarea unor proiecte culturale, dupa ce acestea au primit avizul comisiilor de specialitate din cadrul legislativului local, potrivit normativelor in vigoare.

Spuneam, recent, intr-un interviu acordat unei reviste de cultura, ca, privit cu atentie si profunzime, Tirgu Muresul isi tradeaza, imediat, diferenta specifica, pecetea multiculturalitatii, stilul unic, inconfundabil, diversitatea culturala, bogatia spirituala. Intotdeauna, interferentele culturale te fac sa fii mai bogat. Este o realitate de care trebuie sa profitam, dar care ne si obliga sa respectam si sa promovam valoarea. Or, promovand valoarea, dovedim respect fata de targumureseni. In plan cultural, Tirgu Muresul poate evolua cand au loc evenimente si manifestari diverse, iar rolul administratiei este de a crea conditiile pentru ca orasul sa gazduiasca si sa ofere tuturor, cu toata energia, climatul propice efervescentei creatoare, incat faptele de cultura sa se desfasoare in tihna si cu mare expresivitate, valorile sa se poata manifesta pe un teren fertil. Ne indeplinim, cu implicare si constiinciozitate, rolul de liant intre mediul cultural si comunitatea locala. De aceea, sprijinirea programelor si proiectelor culturale ale asociatiilor neguvernamentale, fundatiilor, institutiilor de cultura si unitatilor de invatamant din oras, prin finantari nerambursabile, este o componenta importanta a activitatii primariei„, a afirmat primarul Municipiului, dr. Dorin Florea.

Referindu-se la continutul proiectelor care s-au dovedit eligibile in cadrul concursului organizat in vederea finantarii nerambursabile, viceprimarul Claudiu Maior a precizat, la randul sau:

Este vorba de peste 30 de proiecte culturale pe care, impreuna cu colegii din comisia de jurizare, am avut ocazia de a le studia cu atentie si de a le evalua. Am fost impresionati de multitudinea si diversitatea domeniilor si tematicilor propuse: conferinte stiintifice, dezbateri pe teme de legislatie, istorie, literatura, concursuri educationale, film, creatie foto, teatru, muzica, concursuri de recitari, manifestari studentesti, dialoguri interculturale pe diverse teme, cercuri de arta contemporana pentru copii, expozitii de lucru manual, participari la festivaluri internationale de folclor, marcarea unor evenimente cu caracter religios si multe altele. Ceea ce pot sa afirm este ca, an de an, paleta de evenimente – atat cele in limba romana cat si cele in maghiara – este din ce in ce mai nuantata, acoperind majoritatea domeniilor vietii spirituale locale, multe dintre manifestari avand certe rezonante si deschideri spre universalitate„.

Din seria proiectelor culturale ce vor fi derulate pana la finele anului, mentionam: Zilele culturii armene la Tirgu Mures, Conferinta „Arhivele si cercetarea stiintifica”, Ziua operetei, „Film contemporan in camera K’ARTE, „La lasata Secului in Postul Craciunului”, Festivalul International de film de scurt metraj Alternative XXII, Ziua Internationala a persoanelor varstnice etc.

Precizam ca programul manifestarilor, detalii privind organizatorii, data si locul desfasurarii vor fi facute publice prin mass media.

Sursa: Primaria Tirgu Mures

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *