Programul Cantemir
Sectiunea III – Cooperare/Culture to share

Introducere

Programul CANTEMIR s-a constituit in anul 2006, in baza procedurilor, criteriilor si conditiilor prevazute de Legea nr. 350/2005, precum si a Ordonantei 9/1996, ca un program-pilot de finantare a proiectelor culturale romanesti adresate mediului international.

Obiectivele programului

Prin finantarea proiectelor in cadrul acestei sectiuni, Institutul Cultural Roman isi propune sa incurajeze dialogul intercultural intre artistii romani si cei straini si sa sustina schimburile de experienta intre artisti pentru crearea de produse artistice intr-un context cultural nou si/sau diferit de cel romanesc, precum si pentru integrarea operatorilor culturali din Romania intr-un circuit international de resurse, in vederea dezvoltarii de noi proiecte culturale.

Programul acorda prioritate proiectelor care implica folosirea de tehnici si forme de prezentare inovatoare, caracterizate prin calitate, spirit contemporan, amploare, accesibilitate, diversitate, si care favorizeaza noi forme de exprimare. Vor fi apreciate in mod deosebit initiativele de cooperare care au ca scop implementarea proiectului propus. De asemenea, se acorda prioritate proiectelor care genereaza parteneriate pe termen lung, precum si proiectelor care dovedesc originalitate prin modalitatea de abordare.

Solicitanti eligibili

Pentru a fi eligibili, solicitantii trebuie sa fie: persoane juridice, fara scop patrimonial, inregistrate legal in Romania, care desfasoara, conform actelor constitutive, activitati culturale (asociatii, fundatii, institutii publice de cultura finantate din venituri extrabugetare si din alocatii de la bugetul de stat/bugete locale).

Nu pot aplica: uniunile de creatie, institutiile de invatamant si/sau cercetare si asociatiile profesionale.

Activitati eligibile

Proiectele trebuie sa se inscrie intr-unul sau mai multe dintre urmatoarele domenii: arte vizuale, arhitectura si design, muzica, dans, teatru, film, literatura, patrimoniu cultural.

Conditii de finantare

Bugetul total indicativ disponibil pentru aceasta sectiune este de 840.000 RON.

Valoarea maxima a finantarii ce poate fi acordata unei propuneri in cadrul acestei sectiuni este 140.000 RON.

Finantarea se poate acorda pentru proiecte care:

  • se desfasoara in parteneriat cu cel putin o persoana juridica, publica sau privata din strainatate, care desfasoara activitati culturale;
  • se desfasoara in strainatate;
  • se concretizeaza intr-un produs artistic nou care va fi prezentat publicului, ca parte a proiectului.

Finantarea nerambursabila se acorda pe principiul co-finantarii cheltuielilor eligibile ale proiectului de catre solicitant (din surse proprii si/sau atrase), in numerar, in procent de minimum 10% din valoarea finantarii acordate.

In cazul solicitantilor institutii publice proiectul trebuie nu sa fie dintre cele stabilite ca obligatii sau programe minime anuale.

Durata de desfasurare a proiectelor: 11 iunie – 16 noiembrie 2007.

Termene limita

Cererile de finantare pentru Sectiunea III se vor depune pana la data de
13 august 2007.

Propunerile pot fi depuse personal la registratura Institutului Cultural Roman din Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, Bucuresti sau pot fi trimise prin posta/curier, cu confirmare de primire, intre orele 9:00 – 17:00.

Finantator: Institutul Cultural Roman
Sursa: Institutului Cultural Roman
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top