Competitia „Scoala Europeana” – apel national 2008

Introducere

Prin participarea la proiectele de cooperare europeana scolile romanesti au fost veritabili ambasadori ai Romaniei in Europa, contribuind, an de an, la promovarea unei imagini pozitive a Romaniei si a valorilor scolii romanesti. Aceste parteneriate au vizat, in principal, formarea si dezvoltarea de competente-cheie, au favorizat crearea unor retele de parteneri, au promovat valorile nationale si europene, antrenand copii, tineri, profesori, parinti, comunitati locale.

Obiectivele programului

Misiunea scolii este asigurarea unui viitor european elevilor ei si sanse egale de afirmare precum si implicarea ei activa in viata comunitatii careia ii apartine, prin introducerea dimensiunii europene, prin promovarea valorilor si imbunatatirea continua a calitatii actului instructiveducativ si prin realizarea unui parteneriat activ scoala-elevi-parinti-comunitate locala, raportandu-se permanent la standardele si practicile din Uniunea Europeana.

Obiective:

  • Recunoasterea rolului pe care l-au avut si il au scolile romanesti in sprijinirea eforturilor Romaniei de integrare in Uniunea Europeana, ca veritabili ambasadori ai Romaniei in Europa prin promovarea unei imagini pozitive a Romaniei si a valorilor scolii romanesti in spatiul european;

  • Stimularea implicarii scolilor romanesti in proiecte finantate prin programe comunitare;
  • Valorizarea si promovarea experientelor pozitive ale scolilor implicate in derularea proiectelor finantate prin programe comunitare;
  • Promovarea imaginii institutiilor de invatamant preuniversitar cu performante in activitatea de cooperare europeana si/sau in derularea de proiecte finantate prin programe comunitare.
Solicitanti eligibili

Competitia pentru obtinerea certificatului „Scoala Europeana” este deschisa tuturor unitatilor de invatamant preuniversitar care au fost si sunt implicate in activitati/proiecte/programe comunitare.

Activitati eligibile

Activitati/proiecte/programe comunitare:

  • Derulate de scoli/cadre didactice/elevi prin programele Socrates&Leonardo Da Vinci (1996-2006), Invatare pe Tot Parcursul Vietii (LLP) (2007-2013);

  • Derulate de scoli, in parteneriat cu ambasade, universitati si scoli din Uniunea Europeana, companii europene;
  • Asociatii profesionale europene, ONGuri cu scop educational/formare profesionala care activeaza la nivel european etc.
  • Derulate prin programele finantate ale MECT: Proiectul pentru Invatamantul Rural (PIR), Programul de Granturi pentru dezvoltare scolara (PGDS), PHARE RO – Accesul la educatie pentru grupurile dezavantajate, PHARE TVET dezvoltarea si modernizarea invatamantului profesional si tehnic, POS-DRU.
Conditii de finantare

Odata obtinut, certificatul „Scoala Europeana” este valabil pentru o perioada de trei ani, dupa care scoala trebuie sa candideze din nou pentru a-si reconfirma titlul obtinut.

Termene limita

Termenul limita de depunere a candidaturilor: 25 martie 2008 (data postei).

Finantator: Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului
Sursa: Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top