Gala Societatii Civile 2008

Introducere

Gala Societatii Civile invita toate organizatiile neguvernamentale, grupurile de initiativa, persoanele fizice si sindicatele sa isi inscrie proiectele sociale implementate si finalizate in decursul anului trecut la cea de-a VI-a editie a competitiei Galei Societatii Civile.

Solicitanti eligibili

Participantii care pot depune aplicatii sunt: persoane fizice, grupuri de initiativa, asociatii, fundatii si sindicate.

Activitati eligibile

Elementul de noutate pe care il aduce editia a VI-a a Galei Societatii Civile este modalitatea prin care vor fi realizate inscrierea proiectelor in competitie si jurizarea lor, care se vor desfasura exclusiv online. Proiectele sociale care pot fi depuse sunt impartite in patru categorii, dupa cum urmeaza:

  • Categoria A

    Sectiunea A.1 Educatie si cercetare

    Sectiunea A.2 Arta si cultura

  • Categoria B

    Sectiunea B.1 Apararea drepturilor individuale/ colective

    Sectiunea B.2 Comportament civic si participare publica

  • Categoria C

    Sectiunea C.1 Sanatate

    Sectiunea C.2 Servicii sociale pentru categorii defavorizate

  • Categoria D

    Sectiunea D.1 Protectia mediului

    Sectiunea D.2 Dezvoltare economica si sociala

Conditii de finantare

Eligibilitatea proiectelor

  • Sunt eligibile proiectele care s-au finalizat pana pe 31 ianuarie 2008, indiferent de perioada de initiere, si care au rezultate cuantificabile si demonstrabile, exceptand proiectele inscrise la editiile anterioare ale evenimentului cu aceiasi perioada de desfasurare.
  • Nu sunt eligibile programele sau activitatile cu caracter permanent ale unei organizatii. Proiectul este, prin definitie, un set de activitati delimitate in timp, cu rezultate specifice si caracter de noutate, menit sa rezolve, sa amelioreze sau sa limiteze o problema sociala, sa imbunatateasca situatia unui grup tinta, sa promoveze o serie de valori etc. Pot fi, insa, inscrise in competitie anumite proiecte, care sunt componente distincte ale unui program, delimitate in timp, cu obiective specifice pentru o perioada definita de timp si cu rezultate cuantificabile.
  • Nu sunt eligibile proiectele care au ca initiator principal o companie privata sau o institutie de stat.
  • Nu sunt eligibile aplicatiile depuse de persoane sau organizatii care au fost implicate in scandaluri publice si care au incalcat legea statului roman. Inainte de completarea formularului de inscriere a unui proiect in competitie, participantii dau o declaratie pe propria raspundere referitoare la faptul ca nu au fost implicati in scandaluri publice si ca nu au incalcat legea statului roman.
  • Participantii trebuie sa aiba capacitatea de a actiona, conform statutului propriu, in domeniul caruia i se adreseaza proiectul.
  • Participantii trebuie sa demonstreze prin statut: ca nu sunt infiintate de niciun partid politic, ca nu finanteaza partide politice si, in general, ca sunt nepartinice.
  • Conflictul de interese este definit de situatia in care o organizatie – care are in board sau in echipa de conducere un membru al juriului – inscrie in concurs un proiect la una din sectiunile jurizate direct de membrul respectiv.

Tipurile de premii ce vor fi acordate in cadrul Galei Societatii Civile:

  • Marele Premiu al Galei Societatii Civile: pentru acest premiu concureaza toate proiectele castigatoare ale Premiilor pe sectiuni si se acorda proiectului/ proiectelor care a/ au obtinut punctajul maxim.
  • Premii pe sectiuni: se acorda proiectului care a obtinut punctajul maxim dintre toate proiectele inscrise la una dintre cele opt sectiuni din concurs.
  • Mentiuni speciale: Toate proiectele care au nota finala de minim 3.5 puncte intra pe lista de propuneri pentru obtinerea Mentiunilor speciale, acestea urmand sa fie acordate de catre membrii juriului plecand de la anumite criterii de departajare prin care sunt argumentate.
  • Premii extraconcurs: Sunt acordate, la propunerea membrilor juriului, unor proiecte sau initiative care nu sunt inscrise in competitie, dar care au adus un beneficiu evident societatii. Motivatia acordarii fiecarui premiu extraconcurs va veni redactata de catre acel membru al juriului care l-a propus.
Termene limita

Perioada de inscriere va incepe la data de 5 martie 2008 si se va termina la data de 15 aprilie 2008.

Finantator: Millenium Communications
Sursa: Millenium Communications
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top