Brancusi 2007-2008

Introducere

Programul Brancusi 2007-2008 este un program de actiuni integrate romano-franceze. Este pus in practica in Romania de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii – Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica.

Obiectivele programului

Obiectivul acestui program de finantare este dezvoltarea de schimburi de experienta stiintifice si tehnologice intre laboratoarele de cercetare a celor doua tari, astfel favorizand noi cooperari.

Solicitanti eligibili

Acest apel de finantare este deschis tuturor laboratoarelor de cercetare care functioneaza pe langa stabilimente de invatamant superior, institutii de cercetare dar si cele din cadrul intreprinderilor din Romania si Franta.

Pe langa incurajarea crearii de retele europene de cercetare si astfel contribuind la dezvoltarea spatiului european de cercetare, organizatiile responsabile din cele doua tari amintesc cercetatorilor ca au posibilitatea de a depune proiecte spre finantare si in cadrul altor programe bilaterale, pe aceeasi tema de cercetare ca cea prezentata pentru programul Brancusi.

Activitati eligibile

Toate domeniile stiintifice, inclusiv stiintele sociale si umane sunt cuprinse in acest program.

Conditii de finantare

Doar dosarele ce sunt depuse de catre cercetatorii parteneri la ambele organizatii responsabile de gestiunea acestui program sunt declarate eligibile. Este recomandat ca cercetatorii romani sa se asigure ca partenerii lor au depus acelasi dosar de candidatura la organizatia responsabila din tara de care apartin.

Apelurile pentru cereri de finantare sunt lansate in cadrul acestui program de doua ori pe an. Organizatiile responsabile de implementarea acestui program se reunesc in mod alternativ, in Romania si in Franta, pentru a verifica evaluarile si a decide in mod comun proiectele castigatoare.

Durata unui proiect nu trebuie sa depaseasca doi ani. Un raport final trebuie remis la cel mult doua luni de la incheierea proiectului.

Finantarea este atribuita luand in calcul mobilitatea dintre cele tari a cercetatorilor angajati in actiunile mentionate in proiectele depuse. Orice alte nevoi financiare ce apar din punerea in practica a proiectelor vor trebui suportate de catre laboratoarele partenere ori din alte surse.

Finantarea va fi acordata odata pe an, in doi ani consecutivi si va trebui consumata intre 1 ianuarie si 31 decembrie a anului in discutie si nu poate fi reportata pe anul urmator.

Mijloacele financiare acordate de catre Franta acopera plata indemnizatiilor de sejur pentru cercetatorii romani (maximum 110 Euro/zi) si a celor de calatorie pentru cercetatorii francezi (maximum 600 Euro pentru drumul dus-intors Franta – Romania).

Mijloacele financiare acordate de catre Romania acopera plata indemnizatiilor de sejur pentru cercetatorii francezi (conform anexei la HG 1241/2004 (II.A.3)) si a celor de calatorie pentru cercetatorii romani (conform procedurilor legale in vigoare).

Termene limita

Data limita pana la care se pot depune cereri de finantare este 15 mai 2006, rezultatele vor fi anuntate probabil in decembrie 2006 iar proiectele vor incepe de la 1 ianuarie 2007.

Cereril de finantare vor fi depuse in cele doua tari, la organizatiile responsabile de acest program:

Franta:

Pole Recherche PAI

28 rue de la Grange-aux-Belles

75010 Paris

Tel. / Fax : +33 1 40 40 59 31 ; +33 1 40 40 59 24

Email:[email protected]

Si

Romania:

Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica

Str. Mendeleev 21 – 25,

Sector 1

010362 – Bucuresti
Tel. / Fax : +40 21 318.30.65; +40 21 316.92.75

Finantator: Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica
Sursa: Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top