Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013

Introducere

Agentia Nationala din Republica Ungara, in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor din Romania, lanseaza apelul de proiecte pentru cele doua axe prioritare aferente Programului de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013.

Solicitanti eligibili

Pentru acest apel pot depune proiecte autoritatile publice locale, regionale sau centrale, ONG-urile, institutii de invatamant si cercetare, Camere de Comert.

Activitati eligibile

Domeniile in care se pot depune proiecte sunt: transport, tehnologia informatiei si comunicatiilor, mediu, cooperare transfrontaliera in domeniul afacerilor, cercetarii si inovarii, dezvoltare economica si sociala. Acest apel se adreseaza atat proiectelor care presupun realizarea de studii si strategii, schimburi de experienta, consolidarea parteneriatelor, organizarea de evenimente etc., cat si proiectelor care presupun investitii.

Conditii de finantare
Durata de implementare variaza intre 12 si 18 luni de la semnarea contractului de finantare, iar sprijinul financiar nerambursabil solicitat trebuie sa se incadreze intre 10 000 EUR si 1 500 000 EUR in functie de domeniul si tipul de proiect.

Resursele financiare alocate din FEDR acestui prim apel sunt in valoare 16 746 954 EUR, care vor fi completate de contributiile Republicii Ungare si Romaniei, totalul insumand 19 702 300 EUR.

Pentru ca proiectele sa fie luate in considerare, acestea trebuie, in primul rand, sa aiba impact transfrontalier, respectand cel putin doua din urmatoarele conditii: sa fie dezvoltat in comun de toti partenerii din proiect, partenerii sa contribuie la realizarea si implementarea proiectului cu resurse umane comune, sa asigure implementarea comuna a proiectului si sa asigure in comun resursele financiare.

Termene limita

In cadrul acestui apel, cererile de finantare se vor supune procedurii de evaluare intr-o singura etapa – vor fi depuse documentatii complete in termenul limita prevazut (30 ianuarie 2009, data postei), fara posibilitatea de a redepune aplicatia decat in cadrul unei alte solicitari de propuneri. Cererile de finantare vor fi evaluate intr-o singura runda, devenind astfel posibila compararea lor si selectarea acelor proiecte care contribuie in cea mai mare masura la obiectivul specific corespunzator respectivului domeniu.

Proiectele trebuie depuse la Secretariatul Tehnic Comun pentru Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013 din Budapesta, Republica Ungara.

Finantator: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei
Sursa: Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *