POR: AP4 „Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local”, DMI 4.3. – „Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor”.

Introducere

Aceasta axa prioritara vizeaza crearea si dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor, de importanta regionala si locala, reabilitarea siturilor industriale si sprijinirea initiativelor antreprenoriale regionale si locale, care sa faciliteze crearea de noi locuri de munca si cresterea economica durabila.

Solicitanti eligibili

Beneficiarii eligibili in cadrul acestui domeniu de interventie sunt societati comerciale si societati cooperative care se incadreaza in categoria microintreprinderilor, conform legislatiei in vigoare.

Activitati eligibile

Activitatile eligibile in cadrul proiectului sunt:

  • Achizitionarea de echipamente si tehnologii noi, moderne pentru activitatea de productie, prestare servicii, constructii a microintreprinderii;
  • Achizitionarea de sisteme IT (hardware si/sau software);
  • Construirea/ extinderea/ modernizarea spatiilor de productie/ prestare servicii ale microintreprinderii.
Conditii de finantare

Alocarea financiara disponibila pentru acesta prima cerere de proiecte este de 39,43 milioane euro. Alocarea financiara orientativa pentru perioada 2007-2013, pentru domeniul de interventie 4.3 „Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor” este de 200,09 milioane euro (Fondul European de Dezvoltare Regionala).

Valoarea totala a proiectului (suma cheltuielilor eligibile si neeligibile) este cuprinsa intre echivalentul in lei a 20.000 si 500.000 euro, la cursul Inforeuro31 valabil la data depunerii cererii de finantare.

In cadrul acestui domeniu de interventie se aplica prevederile Schemei de ajutor de minimis pentru sprijinirea microintreprinderilor.

Termene limita

Termenul limita pana la care se pot depune cererile de finantare, in cadrul acestei cereri de proiecte, este 16 iunie 2008, ora 16.00.

Finantator: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei
Sursa: Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.