Program de cooperare UE – Canada in domeniul invatamantului superior, al formarii profesionale si al tineretului

Obiectivele programului

Obiectivele generale ale programului si ale prezentei cereri de propuneri constau in promovarea intelegerii reciproce intre popoarele Uniunii Europene si ale Canadei, inclusiv a unei cunoasteri mai bune a limbilor, culturilor si institutiilor acestora, precum si in ameliorarea calitatii resurselor umane in Uniunea Europeana si Canada.

Solicitanti eligibili

Depunerea cererilor de alocare de fonduri in cadrul prezentei cereri de propuneri este deschisa institutiilor de invatamant superior si institutiilor de invatamant profesional si de formare profesionala. Candidatii eligibili trebuie sa aiba sediul in unul dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Pentru fiecare proiect trebuie sa existe o institutie promotoare in UE si una in Canada, responsabile cu depunerea propunerii comune si de gestionarea proiectului. Aceste institutii promotoare trebuie sa fie institutii de invatamant superior sau de formare profesionala.

Consortiul trebuie sa fie format din cel putin patru institutii in total, respectiv doua din UE si doua din Canada. Acestea pot fi institutii de invatamant superior sau de formare profesionala, in conformitate cu cele de mai sus, sau o combinatie a celor doua, in functie de proiect.

De asemenea, una dintre cerinte prevede ca institutiile sa fie din doua state membre ale UE diferite si din doua provincii/teritorii canadiene diferite.

Activitati eligibile

Cele doua tipuri de activitati prevazute in prezenta cerere de propuneri sunt parteneriatele pentru schimburi transatlantice si parteneriatele pentru diplome transatlantice.

Pentru proiectele in cadrul parteneriatelor pentru schimburi transatlantice (TEP) sprijinul este acordat pentru a permite consortiilor UE-Canada care cuprind institutii de invatamant superior si de formare profesionala sa desfasoare programe de studii si de formare profesionala comune si sa favorizeze mobilitatea studentilor si a cadrelor didactice universitare. Sprijinul include asistenta pentru gestionare, burse pentru studenti si membrii corpului academic si administrativ. Durata maxima a proiectelor TEP este de 36 de luni.

Pentru proiectele in cadrul parteneriatelor pentru diplome transatlantice (TDP) sprijinul este acordat pentru dezvoltarea si implementarea programelor privind diplomele mixte/duble sau comune. Sprijinul include asistenta pentru activitatile de dezvoltare si gestionare, burse pentru studenti si membrii corpului academic si administrativ. Durata maxima a proiectelor TDP este de 48 de luni.

Se preconizeaza ca activitatile sa demareze intre 1 septembrie 2010 si 31 decembrie 2010 si sa se incheie la 31 decembrie 2014.

Conditii de finantare
Bugetul UE disponibil pentru cofinantarea proiectelor este estimat la 1 974 000 EUR. Se anticipeaza finantarea, in 2010, a unui numar de aproximativ 3 parteneriate pentru diplome transatlantice (TDP) si 5 parteneriate pentru schimburi transatlantice (TEP).

Se prevede ca doua din cinci proiecte TEP vor fi orientate catre formarea profesionala, daca acestea intrunesc conditiile de calitate.

Suma maxima de finantare comunitara va fi de 428 000 EUR pentru un proiect de TDP de 4 ani si de 138 000 EUR pentru un proiect de TEP de 3 ani.

Termene limita

Cererile intocmite in numele institutiei promotoare din UE trebuie trimise Agentiei Executive pentru Educatie, Audiovizual si Cultura pana la 24 martie 2010 cel tarziu.

Cererile trebuie trimise la urmatoarea adresa:
The Education, Audiovisual and Culture Executive Agency
EU-CANADA Call 2010
Avenue du Bourget 1 – BOUR 02/17
1140 Bruxelles/Brussel
BELGIQUE/BELGIË

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top