Erasmus pentru tineri antreprenori

Obiectivele programului

Obiectivul prezentei cereri de propuneri este de a ajuta noii antreprenori din UE sa isi imbogateasca experientele, sa invete si sa creeze retele petrecand perioade de timp alaturi de antreprenori experimentati in intreprinderile acestora din alte state membre ale UE.

Obiectivul general al actiunii pregatitoare este de a consolida spiritul antreprenorial, internationalizarea si competitivitatea noilor antreprenori potentiali si ale intreprinderilor mici si mijlocii nou infiintate din UE. Aceasta activitate se adreseaza persoanelor care intentioneaza sa infiinteze o intreprindere si antreprenorilor care au infiintat recent o intreprindere.

Solicitanti eligibili

Orice entitate publica sau privata care isi desfasoara activitatea in sectorul sprijinirii intreprinderilor poate participa la prezenta cerere de propuneri. Printre aceste entitati se pot numara in special:
– autoritati publice responsabile sau active in urmatoarele domenii: afaceri economice, intreprinderi, sprijin pentru intreprinderi sau in domenii conexe;
– camere de comert si industrie, camere de meserii sau organisme similare;
– organizatii de sprijinire a intreprinderilor, centre de sprijinire a intreprinderilor nou infiintate si incubatoare de intreprinderi;
– asociatii de intreprinderi si retele de sprijinire a intreprinderilor;
– entitati publice si private care ofera servicii de sprijinire a intreprinderilor.

Activitati eligibile

Cererea cuprinde doua loturi cu doua tipuri diferite de activitate:

Lotul 1: organizatii intermediare care promoveaza si faciliteaza mobilitatea antreprenorilor in devenire;
Lotul 2: sprijin, coordonare si asigurarea dezvoltarii de retele in ceea ce priveste organizatiile intermediare care efectueaza activitatile mentionate in lotul 1.

Conditii de finantare
Bugetul total alocat cofinantarii proiectelor se ridica la 4 300 000 EUR. Sprijinul financiar acordat de Comisie nu poate depasi 90% din totalul costurilor eligibile ale unui singur proiect.

Lotul 1: Nicio subventie nu va depasi 180 000 EUR pentru parteneriate si 150 000 EUR pentru candidaturile individuale. Durata maxima a proiectelor este de 21 de luni.

Lotul 2: Subventia maxima va fi de 350 000 EUR. Durata maxima a proiectului este de 25 de luni. Data prevazuta pentru lansarea actiunii: 1 februarie 2011.

Termene limita

Candidaturile trebuie trimise Comisiei pana la 28 iunie 2010 cel tarziu.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *