Programul Lumen Cartea de Cultura 2011

Selectie de carte pentru publicare finantata in cadrul Programului aniversar Lumen Cartea de Cultura

Introducere

Editura Lumen, in spiritul promovarii excelentei in domeniul cercetarii si a creatiei culturale, realizeaza o selectie deschisa a volumelor ce vor fi propuse spre finantare institutiilor statului cu atributiuni in domeniul culturii.

Solicitanti eligibili

Autorii care dorec sa participe la aceasta selectie vor trebui sa trimita urmatoarele:

– Curriculum Vitae sau biografii, in format narativ ale autorilor, contributorilor, traducatorilor, dupa caz materiale informative cu privire la personalitatile care contribuie la realizarea proiectelor editoriale, alte informatii relevante
– Scrisoare de intentie
– Prezentarea volumului (in aproximativ 3-4 pagini)
– 2 referinte pentru volumul propus (optional)
– Cuprinsul volumului propus spre selectie
– Fragmente semnificative din volumul propus selectate de autor expres pentru a fi jurizate atat de referentii Lumen cat si de expertii AFCN
– Declaratie pe propria raspundere cu privire la drepturile de autor asupra materialului propus
– Volumul propus spre finantare integral (nu va fi trimis catre AFCN ci doar analizat de referentii Editurii Lumen). Editura garanteaza confidentialitatea asupra materialelor nepublicate!

Activitati eligibile

Vor fi propuse spre finantare titluri de carte din domeniile artei, culturii si civilizatiei in conformitate cu regulamentul de finantare al AFCN.

Vor fi acceptate cu prioritate volume care trateaza urmatoarele: lucrari de debut (volume ale unor autori care nu au debutat anterior in volum, eventualele publicatii in reviste nu sunt considerate un debut in volum), publicatii de nisa (filosofie postmoderna, filosofia cognitiei si mentalitatilor, filosofia culturii, gender, domenii de nisa ale filosofiei contemporane; sociologia grupurilor minoritare si migratiei, sciologia culturii, socioantropologie, noi curente religioase si impactul lor cultural, analiza culturala a noilor media, etc.); teme si motive culturale care vizeaza diferentele si diversitatea culturala (inclusiv protectia minoritatilor); editii critice, encliclopedii in domeniile filosofie, teorie literara, stiinte sociale, istorie, comunicare si critica de arta.

Conditii de finantare
In cadrul acestei selectii vor fi acceptate 10 titluri de carte si trei materiale multimedia ce vor fi propuse spre finantare catre Administratia Fondului Cultural National (AFCN).
Termene limita

Incepand cu data de 1 martie 2011 autorii sunt asteptati sa-si depuna propunerile de volume pentru programul Lumen Cartea de Cultura in cadrul procesului de selectie desfasurat de Editura Lumen.

Propunerile editoriale insotite de documentele mai sus amintite sunt asteptate la adresa de la email [email protected] cu mentiunea „PENTRU LUMEN CARTEA DE CULTURA”.

ATENTIE !!! Datorita timpului scurt in care trebuiesc formulate cererile de finantare Editura Lumen va realiza procesul de contractare in vederea solicitarii finatarii din partea AFCN, imediat ce cartea este acceptata de catre referentii de specialitate ai Editurii Lumen. Ca atare este posibil ca procesul de selectie sa se finalizeze inainte de termenul limita de 20 martie. Fiind o selectie si nu un concurs, evaluarea se va face dupa principiul „PRIMUL VENIT PRIMUL INTRAT IN EVALUARE”.

Finantator: Administratia Fondului Cultural National
Sursa: Editura LUMEN
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top