Safer Internet – apel 2011

Programul comunitar multianual privind protectia copiilor care utilizeaza Internetul si alte tehnologii de comunicare

Obiectivele programului

Actiunea 1 si actiunea 2:

Programul incurajeaza crearea unor centre Safer Internet (centre pentru un internet mai sigur) in intreaga Europa, pentru coordonarea activitatilor si regruparea diverselor parti interesate, pentru a se asigura intreprinderea de actiuni si facilitarea transferului de cunostinte.

Toate centrele Safer Internet vor elabora documentatie in vederea sensibilizarii publicului, vor organiza campanii si sesiuni de informare pentru copii si tineri, parinti, educatori, lucratori sociali si profesori pentru a pregati copiii si persoanele tinere sa utilizeze in mod responsabil tehnologiile online.

Actiunea 3:

Programul invita la prezentarea de propuneri de instituire a unei retele tematice a organizatiilor neguvernamentale europene care reprezinta drepturile si bunastarea copiilor, pentru a dezvolta o abordare concertata in cadrul careia sa fie puse in comun experienta si cele mai bune practici si sa fie dezvoltate strategii comune, pentru a se garanta ca in dezbaterile cu privire la internet si la noile media din Europa, precum si in forurile internationale pertinente, sunt luate in considerare nevoile copiilor.

Actiunea 4:

Obiective:
1. identificarea si dezvoltarea unui training specific si a unor instrumente de sensibilizare (de exemplu videoclipuri/jocuri si materiale online) pentru personalul care lucreaza cu copii in situatii de risc;
2. pe baza celor expuse anterior, implementarea unui program sau a unor programe de training destinate grupului-tinta;
3. masurarea eficacitatii abordarii printr-un studiu ex ante cu privire la nivelul de sensibilizare a grupului tinta, urmat de studii la 3, 6 si 12 luni de la organizarea trainingului. Metodologia de evaluare trebuie sa includa atat o abordare cantitativa, cat si o abordare calitativa.

Solicitanti eligibili

Participarea la apelul pentru propuneri din cadrul acestui program de lucru este deschisa tuturor persoanelor juridice stabilite in statele membre. De asemenea, apelul este deschis participarii persoanelor juridice stabilite pe teritoriul statelor AELS care sunt parti contractante la Acordul SEE (Norvegia, Islanda si Liechtenstein).

Activitati eligibile

Programul Safer Internet se bazeaza pe patru actiuni:
(a) asigurarea sensibilizarii publicului;
(b) combaterea continutului ilegal si a comportamentului daunator din mediul online;
(c) promovarea unui mediu online mai sigur;
(d) crearea unei baze de cunostinte.

Conditii de finantare
Bugetul total estimativ disponibil pentru aceasta competitie in cadrul bugetului pe anul 2011 este 14.132.240 EUR contributie din partea UE.
Termene limita

Termenul-limita pentru primirea tuturor propunerilor: 4 mai 2011, ora 17.00 (ora Luxemburgului).

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top