Program de formare ca Expert in Proiecte si Afaceri Dunarene – Bucuresti, 7 februarie

Dunare_Ulm– racordare la expertiza europeana pentru un nou viitor al Macro-regiunii Dunarii

Filiera de formare in studii si afaceri dunarene exista demult in aproape toate tarile aflate pe cursul fluviului, de la Viena la Budapesta si pana la Belgrad. Recent, sub egida European Danube Academy, aflata in Ulm, orasul care gazduieste si Consiliul Oraselor si Regiunilor Dunarene (CODCR) a fost castigat un proiect pregatitor pentru a se genera un program integrat de Master in Studii Dunarene la scara tuturor celor 14 State Membre SUERD (Strategia UE pentru Regiunea Dunarii).

Obiectivul central consta in abilitarea absolventilor cu un nivel inalt de expertiza pentru a putea sa redacteaze cereri de finantare, precum si sa conduca proiecte UE si sa scrie rapoarte de inalt nivel calitativ.

Prin contactele si parteneriatele nationale si internationale deja create, Catedra Internationala Onorifica „Jean Bart” in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD), fondata in septembrie 2011, cu sprijinul Ministerului Educatiei si Cercetarii si in parteneriat cu Academia Romana, a demarat in toata tara o suita de sesiuni de informare si formare practica in numeroase centre universitare, precum si un program on-line de tip post-universitar, in special in intentia de a racorda expertiza interna in raport cu retelele si consortiile parteneriale pan-europene si a agrega proiecte majore cu participare multi-nationala.

In acest spirit, reluam, odata cu inceputul noului exercitiu financiar 2014-2020, seria de sesiuni special adresate celor ce doresc sa lucreze pe viitor in calitate de Experti Dunareni in multiple domenii inter-disciplinare aferente celor 11 arii prioritare SUERD si in special in proiectele la care participa comunitatile locale si universitatile romanesti, din domenii precum: turism si cultura; protectia mediului si combaterea riscurilor; navigabilitate-infrastructura; consolidare institutionala si cooperare dunareana; IT&C si societatea cunoasterii etc.

In acest sens, reamintim ca urmatoarea sesiune va avea loc in data de 7 februarie 2014 (orele 10.00-18.00), la sediul Academiei Romane din Calea 13 Septembrie nr 13, et. VII. Modulul contine informatii de ultima ora, aplicatii practice si studii de bune practici privind pregatirea si depunerea proiectelor europene cu impact dunarean catre ariile prioritare de interes major pentru Romania, inclusiv catre noul program specific, ce va fi activat in curand de la Budapesta. Absolventii primesc Certificat de Absolvire semnat in co-tutela, din partea CIO-SUERD si Centrului de Biodiversitate al Academiei Romane si sunt cooptati in Registrul National al Expertilor Dunareni, pus la dispozitia Coordonatorului National SUERD si Platformei Urbane a Regiunii Dunarii de la Viena.

Parteneri si speakeri invitati Prof. Univ. Dr., Ing., Dr. HC, Prof. HC Alexandru T. Bogdan – Membru Corespondent al Academiei Romane, Directorul Centrului „Acad. David Davidescu” – Academia Romana; Conf. Univ. Dr. Cristiana Sirbu, Presedinte Executiv Fundatia GIEDD; Jamil Benabdallah – Consultant Dezvoltarea Turismului Detente Consultants; KMC Octavian Serban, MBA – Presedintele Knowledge Management Institute Romania; Prof. Asoc. Dr. Iolanda Mihalache – Presedinte Asociatia PartNET; Conf. Univ. Dr. Arh. Gheorghe Ionascu – Academia Oamenilor de Stiinta; Dr. Georgeta Ghete Danau – Presedinte Asociatia CINAQ; Sever Avram – Director Executiv Platforma CLDR; Sandu Zamfirescu – Secretar General, Fundatia EUROLINK – Casa Europei.

Pentru confirmarea participarii la Sesiunea Practica de Informare si Training, cei interesati sunt rugati sa completeze, Formularul de Inscriere de pe pagina www.HouseofEurope.ro. Inscrierile se fac in baza principiului „Primul venit – primul servit”, in limita a 20 de locuri, pana cel tarziu in data de 31 ianuarie 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top