Programul Cultura (2007-2013): Componenta 1.3.6 Festivaluri Culturale europene

festival.jpg

Bani pentru festivaluri culturale europene – Program Cultura Componenta 1.3.6 Festivaluri Culturale europene

Status: ACTIV
Depunere pana la: 5.04.2013
Buget total: 785.000 lei

Obiectivul general al Programului este sa contribuie la punerea in valoare a spatiului cultural comun bazat pe o mostenire culturala similara, prin dezvoltarea cooperarii culturale intre operatorii culturali din statele participante la Program, cu scopul de a incuraja emergenta cetateniei europene.

Obiectivele specifice:

  • promovarea mobilitatii transnationale a persoanelor care activeaza in sectorul cultural;
  • incurajarea circulatiei transnationale a operelor si a produselor culturale si artistice;
  • incurajarea dialogului intercultural.

festivalDomeniile culturale:

  • Arte vizuale,
  • Arhitectura,
  • Artele spectacolului,
  • Patrimoniu cultural

Solicitanti eligibili

Orice persoana juridica de drept public sau privat, romana, autorizata, respectiv infiintata in conditiile legii romane, care potrivit actelor constitutive, desfasoara programe, proiecte si activitati culturale (de exemplu: organizatii nonguvernamentale, institutii publice etc.), care au obtinut finantare de la Uniunea Europeana in cadrul Programului Cultura 2007-2013.

Activitati eligibile

In cadrul acestei componente intra operatori culturali a caror activitate principala este organizarea de festivaluri (doar festivalurile care se afla cel putin la a cincea ediţie si include opere din cel puţin 7 tari participante la Programul Cultura)

Conditii de finantare

Bugetul total alocat pe anul 2013 este in suma de 785.000 lei. Suma solicitata de la Ministerul Culturii pentru cofinantarea unui proiect cultural prin Programul „Cultura 2007 – 2013” nu poate depasi 40% din valoarea cheltuielilor care vor fi efectuate in anul 2013. Finantarea proiectelor se va acorda in limita bugetului existent si in ordinea depunerii documentatiei de finantare.

Acordarea cofinantarii nerambursabile este conditionata de existenta finantarii proiectului de la Uniunea Europeana si de contributia solicitantului din surse proprii sau atrase, care trebuie sa fie de minimum 20% la valoarea finantata de Ministerul Culturii si care urmeaza a fi dovedita prin documente justificative (contracte, facturi si documente de plata) cu ocazia decontului.

Finantarea nerambursabila a proiectelor culturale se aloca pentru activitatile derulate in respectivul an bugetar, in intervalul cuprins intre data semnarii contractului de finantare si 15 noiembrie, in functie de perioada de desfasurare a fiecarei etape a proiectului.

Pentru proiectele care se defasoara pe o perioada mai mare de 1 an, Ministerul Culturii poate acorda cofinantare in fiecare an, in functie de bugetul alocat si cu indeplinirea exigentelor prevazute de Normele metodologice din anul respectiv.

Termenul limita pentru depunerea dosarului de candidatura este 5 aprilie 2013.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Ministerul Culturii

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul programului

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *